Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ample perchezitii la casele lui Oprescu, inclusiv la Fortareata din Ciolpani (FOTO)

Postat la: 06.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Duminică dimineața au avut loc percheziții la casa lui Sorin Oprescu și la biroul edilului de la Primăria Capitalei. Percheziţiile au avut loc la mai multe imobile deţinute de primarul Capitalei, inclusiv la casa din Ciolpani a edilului. În paralel au fost efectuate percheziții la Primăria Capitalei și la Administrația cimitirelor.

Percheziţiile au început la ora 6.00 şi au loc la domiciliul primarului şi respectiv a altor persoane, dar şi la trei instituţii publice: Primăria Capitalei, Administraţia cimitirelor şi Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti. Procurorii DNA l-au reținut pe primarul Sorin Oprescu noaptea trecută, în timp ce lua mită 25.000 de euro. Edilul a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă.

Sorin Oprescu deține mai multe imobile, în București și în apropierea Capitalei. Casa din Ciolpani are o suprafaţă de aproximativ 500 de metri, potrivit B365.ro. Reşedinţa este situată la aproximativ 35 de kilometri de Capitală. Apartamentul din oraş este plasat pe strada Popa Savu, în apropiere de Parcul Kiseleff. Reşedinţa de la Ciolpani a fost construită între anii 1997-1998, într-o perioadă în care Sorin Oprescu a fost consilier la Primăria Capitalei.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de Combatere a Corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2013 - 2015. În cursul zilei de 06 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații, situate în municipiul Bucureşti, şi judeţele Bacău, Călăraşi şi Ilfov, din care 3 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE