Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aranjamente, cumetrii și jaf institutionalizat la Administrația Bazinală de Apă Olt

Postat la: 05.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de nenumarate ori ca Administratia Nationala Apele Romane (ANAR) a fost transformata intr-o pusculita pentru cei parasutati politic la conducere, atat la nivel central, dar si la nivelul celor 11 administratii bazinale de apa din tara.

Astfel, asemeni uliilor care se reped hamesiti asupra pradei, ultimii doi directori Vasile Pintilie si Victor Sandu au format in jurul lor o haita de directori obedienti care permanent au haituit si ademenit prada. Practic, toate aranjamentele si ingineriiile financiare si patrimoniale ale lui Pintilie si Sandu au fost regizate cam de acceasi oameni-Relu Adam, Catalin Caluian si Mariana Lupu.

Plasa aranjamentelor acestora este intinsa in toata tara, fapt pentru care, azi, ZIUAnews va prezenta cateva ingineriile regizate la Administratia Bazinala de Apa (ABA) - Olt, mai exact de catre directorul actual in functie Ion Stoenescu, Gigi Matei, Relu Adam-director resurse umane - ANAR, Corina Tosu-sef interimar resurse umane ABA Olt impusa de Relu Adam, Cornel Georgescu -sef serviciu administrativ, Felicia Georgescu-sefa serviciului contabilitate, Malanca Ilona-sefa serviciului financiar, Lenuta Dorbinescu -director economic si multi altii angajati angajati cu sustinere de la centru sau politica.

Scenariu pentru Valeru Amza: Azi dat afară, dar tot azi promovat

Fostului director al Sistemului de Gospodarire a Apelor - Rm. Valcea - Valeru Amza, este disperat sa revina pe functie, fapt pentru care a inceput sa bata drumurile catre Bucuresti, deschizand usa cu capul la conducerea ANAR, in special la Relu Adam si fostul director Victor Sandu. Pe 6.03.2016 lui Valeru Amza i-a expirat mandatul de directorat al SGA Valcea, dar la cateva zile dupa accea, diirectorul resurselor umane de la ANAR,Relu Adam, a realizat un artificiu pentru a-l mentine la butoane pe Amza. Astfel, Relu Adam i-a desfacut contractul de munca al lui Valeru Amza si, in aceeasi zi, l-a angajat pe acesta in cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor - Brasov. Dar, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, director general de la Brasov-Lazlo Barabas, nu a fost de acord cu semnarea contractului de munca si, implicit, cu incadrarea lui Valeru Amza, in functia de inginer sef al SGA Brasov, fapt care l-a infuriat la maxim pe Valeru Amza.

Insa, Amza si cei care-l sustin de la ANAR nu au renuntat. Asa ca, la ora actuala s-a scos deja la concurs un post la biroul SSM, din cadrul Sistemului de Gospodarire a Apelor - Rm. Valcea, dar care a fost afisat numai acolo si nicidecum la avizierul ABA Olt! Din start, se poate constata ca acest post ii este este dedicat lui Valeru Amza, cu toate ca, potrivit legislatiei actuale, pentru a ocupa un astfel de post, va trebui ca si conditie principala, sa aiba in subordine, cel putin 200 de angajati, ceea ce nu exista asa ceva. Deci este ilegal demersul. Dupa acest prim pas, urmeaza al doilea pas si anumse acela prin care Valeru Amza va da concurs pe postul de director al SGA Valcea. Dar nici pentru acest post nu indeplineste conditiile legale de vechime si studii.

Asistență juridică constisitoare, dar cu dedicație

O doua mare inginerie regizata la ABA Olt o reprezinta contractele de prestari servicii cu cabinetul de avocati Manea-Citu Nicuta, desi ABA Olt are o armata de juristi. In 2011 s-a platit catre acest birou de avocati suma de 254.000 de lei, adica aproape 60.000 de euro (vezi contractul in facsimil), iar in 2012, s-a ajuns la 380.000 de lei, reprezentand in jur de 85.000 de euro (vezi contractul in facsimil).

Incompatibilitatea strigătoare la cer

Insa, ABA Olt est eo sitiuatie de incompatibilitate strigatoare la cer care se vede de pe varful Moldoveanu din muntii Fagaras.Trei angajati ai ABA Olt- Gheorghe Tigaret, Florin Maracine si Alin Constantin detin firme exact pe profilul insitutiei, si anume: SC ODISEEA S.R.L, prin care executa masuratori topo si documentatii tehnice, in detrimentul Administratiei Bazinale de Apa -Olt.

Intrebari retorice, încă fără răspuns de la ANAR

Ceea ce se intampla ridica mari semne de intrebare, la care din pacate pana acum conducerea ANAR si Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor n-au gasit raspuns. ZIUAnews repune pe tapet aceste intrebari referitoare la ABA Olt, dar la care inca nu s-a raspuns:

1. De ce nimeni nu a verificat in detaliu achizitioinarea in 2005 a unor utilaje terasiere: buldozere si escavatoare, de la firma SC PODIUM SRL - Olanesti?
2. De ce nu s-a verificat amanuntit achizitionarea in 2012, a 14 buldoescavatoare si a 14 escavatoare?
3. De ce nu s-a cercetat in detaliu executia procedurilor de achizitii, bunuri si servicii pornind de la Referatul de Necesitate si terminand cu Contractul propriu-zis?
4. De ce nu s-a controlat modul priin care, de ani de zile, bunurile institutiei sunt folosite in scopuri proprii, de exemplu: aparatele de masuratori topo, de catre Raducu Gheorghe si Constantin Alin?
5. De ce nimeni nu a verificat si nu a luat masuri referitoare la mentiunile din Rapoartele Curtii de Conturi din perioada 2005 - 2015 si nici evidenta, cu buna stiinta, defectuoasa si ambigua a inregistrarilor contabile?
6. De ce nimeni de la ANAR nu a verificat corectitudinea controlului financiar intern (Voinea Mari - auditor intern)?
7. De ce nu s-a verificat cu atentie modul in care, prin angajari, de-a lungul anilor, la ABA OLT, s-au creat adevarate clanuri (famiglii), de exemplu: sef birou contabilitate (Georgescu Felicia- sotie) + sef birou administrativ (Georgescu Cornel - sot) + jurist la resurse umane (Dontu Ivona Maria - fiica), sef birou achizitii (Sima Daniela) + hidrolog la serviciul Hidrologie + hidrolog la biroul Patrimoniu (Sima Madalina) + biolog la serviciu Monitoring, sef biroul Exploatare sga Valcea (Constantin - sot) + inginer la biroul Aparare Impotriva Inundatiilor (Constantin Emilia - sotie) + topometru la serviciul Exploatare (Constantin Alina - nepot), inginer la serviciul Hidrologie, sef Mecanism Economic - sef Priza Olt ( sotii Moldoveanu Maria si Florentin), director general (Stoenescu Ion) + inginer Investitii (Stoenescu Aura - cumnata) si cu multi , multi altii.
8. Cum a fost angajata Tosu Corina ca sef serviciu Resurse Umane?

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE