Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Baronul de Giurgiu, Vasile Mustăţea, îşi bate joc de banii publici, dar şi de locuitorii din Călugăreni

Postat la: 23.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De cateva luni de cateva saptamani, locuitorii comunei Calugareni din judetul Giurgiu traiesc un cosmar greu de imaginat. Sub pretextul efectuarii unor lucrari de canalizare pentru apa pluaviala, strazile comunei arata ca dupa bombardament.

Podete rupte, porti blocate, garduri daramate, santuri desfundate, gramezi de pamant si balastru pamant lasate de izbeliste in mijlocul drumului (vezi FOTO). Cam asa arata acum arhitectura stradala din Calugareni. Zeci de reclamatii ale localinicilor au ajuns la primaria, dar edilul PSD, Marin Voinea, ridica din umeri ai arata catre presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, baronul PNL Vasile Mustatea.

„Oamenii au dreptate vis a vis de ce intampla, dar eu n-am ce sa fac. Investitia mi-a fost servita direct de catre Consiliul Judetean, atat bani cat si firma care executa lucrarile. Adica, mi-au fost date la impuse de la Giurgiu si nu pot face nimic", se lamenteaza primarul Marin Voinea. Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, presedintele CJ Giurgiu, Vasile Mustatea, este cel care gireaza investia de la Calugareni, iar firma care efectueaza lucrarile este sustinuta si garantata de el si fostul ministru al Finantelor, Daniel Chitoiu.

Trebuie precizat ca la inceputul lunii septembrie 2015, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a locat localităţilor din judeţul Giurgiu suma de 41.203.945 de lei pentru derularea proiectelor în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Astfel, fiecare primar de comună a primit au o sumă pentru finalizarea proiectelor pe care le are în derulare. Potrivit informatiilor existente la CJ Giurgiu, pentru comuna Calugareni s-a alocat circa 500.000 de lei. Astfel, pentru sistem de canalizare în satele Uzunu şi Hulubeşti- 22.700 de lei, pentru modernizare drumuri de interes local în comuna Călugăreni- 414.081 de lei si pentru sistem de alimentare cu apă- 37.254 de lei.

De asemenea, se afla in procedura de licitare pe SEAP, proiectul privind „retea de canalizare ape menajere 8717 ml si statie de epurare", in valoarea totala „de 8.388.724 lei fara TVA, din care: utilitati 438. 087 lei, Proiectare si engineering 123. 500 lei, Asistenta tehnica 67. 500 lei, Cheltuieli pentru investitia de baza 7.205.067 lei, Cheltuieli aferente organizarii de santier 208.499 lei, Cheltuieli diverse si neprevazute 346.071 lei (4.3%)".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE