Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BOMBA cu ceas! Sediile IGSU din Capitală nu deţin autorizaţii de securitate la incendiu

Postat la: 23.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Imediat dupa tragedia de la clubul Colectiv, ZIUAnews a solicitat Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) daca cele trei sedii ale acestei institutii din Capitala „deţin avizele şi/sau autorizaţiile prevăzute în Normele metodologice de avizare şi autorizare privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă, aprobate cu O.M.A.I. nr.3/2011", asa cum se mentioneaza in instructiunile de pe site-ul IGSU.

Totodata, am mai solicitat IGSU "Când au fost emise avizele şi/sau autorizaţiile respective pentru aceste trei locaţii din Bucuresti- - Str. Banu Dumitrache nr. 46, sector 2, Str. Ceasornicului nr. 19, sector 1 si Str. Calea 13 Septembrie, nr. 135, sector 5, şi care a fost cuantumul taxei de autorizare pentru fiecare dintre cele trei locaţíi mai sus menţionate.

Raspunsul IGSU este unul absolut incredibil, care nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Cladirile la care faceti referire sunt constructii cu caracter militar, intrucat unele date constructive se incadreaza in categoria informatiilor clasificate, conform prevederilor Ordinului ministrului afacerilor interne nr. 5/361/2007 privind execitarea controlului calitatii in constructii, la obiectivele care prezinta importanta deosebita pentru protectia informatiilor secrete ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru care autorizatiile de construire se emit de catre structura de specialitate a MAI in baza Ordinului ministrului afacerilor interne nr.2/102/1996 pentru aprobarea conditiilor de autorizare a constructiilor cu caracter militar". Adica, autorizatiile de incendiii pentru respectivele cladiri sunt informatii clasificate?!

„Pentru aceste clădiri nu se emit autorizaţii de securitate la incendiu, dar sunt respectate prevederile prevăzute în legislaţie"

Mai mult, IGSU transmite catre ZIUAnews ca „In acest sens, facem mentiunea ca aceste tipuri de constructii nu sunt cuprinse la art.1 din HGR nr. 1739/2006 pentru aprobarea categoriilor de constructii si amenajari care se supun avizarii si/sau autorizarii privind securitatea la incendiu, cu completarile si modificarile ulterioare, drept urmare pentru acestea nu se emit autorizatii de securitate la incendiu, dar sunt respectate prevederile prevazute in legislatia si normativele specifice privind protectia la incendii".

Practic, IGSU ne comunica ca datele de securitate la incendii ale cladirilor mai sus mentionate sunt informatii clasficate pe baza a doua ordine ale ministrului afacerilor interne, ceea ce inseamna ca „pentru acestea nu se emit autorizatii de securitate la incendiu, dar sunt respectate prevederile prevazute in legislatia si normativele specifice privind protectia la incendii", Insa, conducerea IGSU, in frunte cu inspector general col.dr. Nicolae Cornea, daca inainte de emiterea acestor ordine, cele trei cladiri detineau autorizatii de securitate la incedii, tinand cont ca imobile au fost construite inainte de emiterea celor doua ordine si daca sunt respectate prevederile O.M.A.I. nr. 3/2011. Ori si aceste date sunt secrete?

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE