Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ca la nebuni: Guvernatorul ARBDD colmatează canalele Deltei Dunării care sunt deja decolmatate pe banii Guvernului

Postat la: 03.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe teritoriul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) se deruleaza in aceasta perioada o activitate desprinsa parca dintr-un film cu nebuni. Guvernatorul ARBDD, Lucian Eduard Simion a solicitat premirului Victor Ponta,in urma cu ceva timp, alocarea a 4.000.000 de lei, adica circa 900.000 de euro, pentru decolmatarea a pentru decolmatarea a 30 km de canale din zona Deltei Dunarii, cuprinsă între brațele Sulina și Sf. Gheorghe.

Solicitarea a fost justificata prin faptul ca in aceasta toamna, la ape scăzute, pe canalele din proximitatea brațelor Sulina și Sf. Gheorghe nu se mai putea intra nici cu barca. Imediat, premirul Victor Ponta a raspuns pompt la solicitarea guvernatorului Lucian Eduard Simion si a alocat 4.000.000 de lei pentru curatarea de aluviuni pe aproximativ 30 km de canale, iar lucrarile au fost incredintate firmei de casa a PSD, Deltacons Tulcea- controlata de afaceistul Alexandru Stroie. Dar, surpriza. In timp ce drăgile de la Deltacons curăță canalele obturate, brațele Sulina și Sf. Gheorghe sunt zilnic alimentate cu cantitatii uriase de aluviuni rezultate din decolmatarea bazinului din incinta Șantierului Naval Vard Tulcea.

Potrivit unor informatii aparute in presa locala din Tulcea, conducerea șantierului naval a solicitat, in urma cu ceva timp, de la ARBDD o autorizație de mediu pentru curățarea nămolului din bazinul propriu și deversarea aluviunilor, care sunt estimate la zeci de mii de tone, în zona ceatalului Sf. Gheorghe. Guvernatorul Lucian Eduard Simion a aprobat imediat solicitatarea santierului naval, si, de câteva zile, o barjă a șantierului naval cară, de zor, nămolul din bazinul naval și îl deversează la bifurcația fluviului unde se formează brațele Sulina și Sf. Gheorghe.

Astfel, nămolul cu conținut masiv de metale, din care unele grele, rezultate din procesul tehnologic de construire a vapoarelor, ajung în gura canalelor decolmatate ale Deltei Dunarii sau în curs de curățare pe cheltuiala Guvernului și, ca atare, se refac rapid pragurile abia curățate. Practic, guvernatorul Lucian Eduard Simion, pe de o partea decolmateaza canalele din Delta Dunarii pe banii Guvernului, iar, pe de alta parte, le colmateaza la loc pentru a servii interesele celor de la santierul naval. Este ca la sanatoriile cu nebuni, unde cei care au luat-o razna cara apa cu o galeata fara fund.

Potrivit specialistilor consultati de ZIUAnews, soluția pentru a nu colmata canalelel deja colmatate ar fi fost ca șantierul naval să transporte aluviunile în mare pe canalul Sulina. Ca atare, deversarea direct în mare a aluviunilor nu ar aduce prejudicii de mediului din Delta Dunarii, ci ar contribui la depunerea acestora pe cordonul litoral unde se cheltuiesc bani grei pentru refacerea plajelor. Aceasta operatiune ar costa destul de mult pe cei de la santierul naval pentru că ar trebui să ducă barjele cu nămol de la Tulcea în largul mării unde ar urma să fie golite. Asa ca, prin binecuvantarea guvernatorul Lucian Eduard Simion, cei de la santierul naval deverseaza aluviunile pe canalele Deltei Dunarii recent decolmatate si totodata polueaza masiv suprafata ARBDD cu metale grele.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE