Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Cabinetul Ciolos debuteaza cu un fals grosolan si penal chiar sub semnatura premierului

Postat la: 25.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dacian Ciolos nici n-a pornit bine la drum cu noul cabinet ministerial ca a si inregistrat un fals grosolan, iar daca se va dovedi si-n fapt, chiar penal. Totul sub semnatura noului premier al României, desemnat de Klaus Iohannis si aprobat de Parlament.

Dupa ce guvernul Ponta a fost inlocuit de noua garnitura ministeriala, in Monitorul Oficial s-a consemnat, fireste, schimbarea ministrilor cu cei desemnati de primul ministru. Asta in cazul ministrilor. Secretarii de stat nu au "cazut" odata cu guvernul. O parte din acestia au decis sa plece din ministere, la cerere, altii au ramas. Si pentru cei care au plecat la cerere, odata cu depunerea mandatului lui Victor Ponta, s-a mentionat in Monitor.

Un fapt cel putin bizar s-a petrecut in cazul secretarului de stat Maria Magdalena Grigore, de la Ministerul Transporturilor, care a aflat cu stupoare ca si-a depus demisia la Secretariatul General al Guvernului, demisie de care premierul a luat act, ca atare a inlocuit-o din functie. Problema e ca Maria Grigore nu si-a depus nicio demisie, rezultand de aici ca aceasta demisie, care poarta si un numar de inregistrare, este un fals.

"Eu nu mi-am dat demisia", ne-a declarat Maria Grigore. "Daca as fi aflat din Monitror ca am fost eliberata din functie, as fi inteles, e-n regula, dar am aflat ca altcineva, nu eu, mi-a inaintat demisia, care, altfel, e un gest unilateral, imi apartine, daca era cazul, dar n-a fost. Nu chestiunea schimbarii mele o ridic, ci falsul care s-a facut in numele meu, dupa cum se vede ca scrie negru pe alb in Monitorul Oficial, cu atat mai grav cu cat e vorba de semnatura noului prim-ministru. Nu poate fi vorba despre o eroare intrucat are numar de inregistrare, deci a fost primita de Secretariatul Guvernului.", mai spune Maria Grigore. "Eu maine o sa ma duc la Guvern si o sa cer sa mi se arate demisia, vreau sa vad cine mi-a falsificat semnatura", adauga aceasta.

Chermeză sindicală la Snagov, decontată de Ministerul Transporturilor

Odata cu Maria Grigore au mai fost eliberati din functie, la cerere, deci nu prin demisie, si alti secretari de stat. In cazul acestora se specifica foarte clar ca este vorba de o inlocuire "la cerere". Ei s-au cerut si de aia au fost inlocuiti in functie. Repetam, in cazul secretarilor de stat nu e valabila inlocuirea lor odata cu noul guvern. Chiar daca inregistrarea poarta un numar colectiv, in cazul unei demisii trebuie neaparat sa se ia act de aceasta ca atare. Este si motivul pentru care Dacian Ciolos semneaza fiecare act separat, pentru fiecare secretar de stat. Nu poate fi vorba despre o eroare de transcriere. Iar daca ar fi vorba, faptul ca s-a publicat in Monitorul Oficial ii da o importanta foarte mare, demisia avand acum valoare de lege. Numai ca demisia nu s-a dat. Mai mult, Maria Grigore nici macar "la cerere" nu a depus vreo solicitare, considerand, ca specialist, ca locul ei e in Ministerul Transporturilor, iar daca vrea s-o inlocuiasca cineva s-o faca premierul, sau ministrul, prin "eliberare din functie", cum se face in mod normal.

Intrucat putem sa ne aflam in fata unui act de natura penala, un fals, dar si un uz de fals, intrucat prin acesta s-a efectuat inlocuirea secretarului de stat, Ziuanews solicita, deocamdata, Secretariatului General al Guvernului sa verifice despre ce demisie este vorba, iar daca nu e vorba de demisie, atunci nu e vorba nici de solicitare la cerere. Publicam mai jos extrasul cu pricina din Monitorul Oficial. Intreg documentul poate fi vizualizat aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE