Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












CRAMELE ODOBEŞTI: producătorul de vinuri se războieşte cu BCR

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

CRAMELE ODOBEŞTI SA, societate care are în exploatare peste 800 hectare de plantaţii viticole a intrat în insolvenţă, oficial la propria cerere, pe 10 noiembrie 2015. Tabelul preliminar al creanţelor, publicat luna trecută de administratorul judiciar C.I.I. BORDEA ŞTEFAN, prezintă o situaţie catastrofală a producătorului de vinuri, totalul creanţelor acceptate "din prima" fiind de 29,70 milioane lei, sumă care reprezintă cifra de afaceri pe 4 ani (2011-2014).

Creditorii au revendicat o sumă mult mai mare, de 43,43 milioane lei, dar administratorul judiciar a respins solicitări de peste 14 milioane lei, fără să prezinte (în tabelul menţionat) vreu motiv. BCR ("Banca Comercială SA" în tabel) a primit cea mai cruntă lovitură, C.I.I. BORDEA ŞTEFAN accepând doar 6,11 milioane lei din cele 10,84 milioane lei solicitate. BCR a avut "o presimţire", motiv pentru care a cerut încă de pe 25 noiembrie 2015 strămutarea procesului de insolvenţă, dar Curtea de Apel Galaţi a respins cererea.

De un tratament asemănător au beneficit şi creditorii Lucian NEACŞU şi Maria NEACŞU, care au solicitat fiecare câte 8,45 milioane lei. Administratorul judiciar a respins 5,43 milioane lei de la Lucian NEACŞU şi 3,61 milioane lei de la Maria NEACŞU, cei doi rămânând astfel cu un total care reprezintă 26,85% din masa credală. Desigur, au apărut mai multe contestaţii, motiv numai bun pentru a se tergiversa procedura de insolvenţă.

Şi pentru ca lovitura aplicată Băncii Comerciale Române să fie completă, Adunarea Creditorilor s-a desfăşurat fără participarea vreunui reprezentant al celui mai important creditor, dar a beneficiat de prezenţa şi votul unui anume Ciprian NEACŞU, care nu apare în tabelul preliminar al creditorilor (aici apare Lucian NEACŞU).

Ştefan BORDEA susţine că adunarea a fost statutată, participând creditori care deţin 52,78% din masa credală. Comitetul Creditorilor este de tot râsul, fiind format din 5 mebri, 3 dintre aceştia fiind creditori cu creanţe de sub 0,5% din masa credală. Desigur, BCR nu face parte din Comitetul Creditorilor, componenţa fiind următoarea: FGCR-IFN SA, Primăria Odobeşti, reprezentantul salariaţilor, ELECTRICA FURNIZARE SA, Maria NEACŞU. În procesul verbal al Adunării Creditorilor, publicat în BPI, se spune "urmare a votului creditorilor, s-a hotărât retribuirea administratorului judiciar cu suma de 3.500 lei", scriu cei de la supervizor.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE