Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












EXECUTORII JUDECĂTOREȘTI, Șacalii de pe lângă Justiția Română (XIII)

Postat la: 22.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tagma acestor practicieni continuă să fie zguduită din temelii de scandalurile penale în care sunt implicați, dar factorii de decizie nu se întreabă, încă, cum s-a ajuns aici și ce ar trebui corectat.

Legile care guvernează instituția executorului judecătoresc sunt atât de proaste și abuzive, încât putem spune pe bună dreptate că legiuitorul a creat în numeroase situații monștri și nu o profesie onestă, de interes public. În urma jecmănirii fără milă a datornicilor, executorii judecătorești înregistrează profituri de milioane de euro anual, iar statul se înfruptă cu nesimțire din necazurile oamenilor, încasând TVA și impozite substanțiale pe profitul acestor practicieni.

Ziua News continuă seria dezvăluirilor privindu-i pe executorii judecătorești penali, în încercarea legitimă de a sensibiliza atât opinia publică, dar și autoritățile statului, pentru a stopa infracțiunile și abuzurile ce se desfășoară de amar de ani în jurul acestei profesii controversate. Dacă ai fost călcat în picioare de aceste hiene, scos din propria locuință fără să ți se dea măcar prețul corect și ai rămas fără agoniseala de-o viață, scrie-ne pe adresa dan_coste@yahoo.com și vom intra în legătură cu tine, în condiții de maximă confidențialitate. Luptă și tu, cu mijloacele tale, împotriva nedreptății și ticăloșiei cu care, din nefericire, te-ai confruntat atunci când ai ajuns la necaz.

Grup infracțional organizat

La jumătatea acestei luni, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași i-au reținut pe executorii judecătorești Lăcrămioara Gh. Mereuță, fostă Văduva și Ioan Mereuță, alături de alte trei persoane. Soțul a fost lăsat în libertate, fiind reținuți pentru 24 de ore, în stare de arest preventiv, Mereuță Lăcrămioara, Stanciu Valentin Romeo, Iliescu Ioan Cristian și Moraru Marian. Toți aceștia sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate, abuz în serviciu și fals intelectual. Instanța i-a pus însă în libertate, mai exact a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu 15.06.2015.

Mai clar, sub organizarea hienei Mereuță, apartamentele mai multor părți vătămate erau executate silit, fiind scoase la licitație. Numai că licitațiile erau trucate, astfel încât complicii să și le însușească la prețuri sub jumătate din valoarea lor reală. Păgubiții care au reclamat acestea escrocherii sunt: Iftimoaie C. și Iftimoaie E., Șorănescu C., Gruia A., Drăgan C. și Ștefan F.
Într-o altă plângere înaintată Parchetului încă din 2013, împotriva executorului judecătoresc Lăcrămioara Mereuță, avocatului Bogdan Onu și consilierului județean de Neamț Ardeleanu Sinel s-au adus aceleași acuzații.

Achitat nevinovat

În 2011, executorul judecătoresc Dan Călin Pipernea din Iași a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecințe deosebit de grave. Acesta a pus în aplicare, cu rea-credință, procedura de executare silită a unei decizii judecătorești, în sensul că l-a executat pe primarul municipiului, în loc să se îndrepte cel mult împotriva Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților.

Totodată, el a umflat la maximum onorariul care i s-ar fi cuvenit, cheltuielile de executare, stabilindu-și inclusiv o primă de succes. De asemenea, prin introducerea unor date nereale în documente, Pipernea a dispus poprirea conturilor Primăriei Iași până la încasarea sumei de 801.330 lei, din care 468.984 lei și i-a însușit, ulterior returnând o parte. Interesant este că, acuzat de spălare de bani, executorul judecătoresc, devenit între timp avocat, a fost achitat definitiv la data de 3 februarie 2015, un rol important în achitare jucându-l și procurorii.

Numele șantajatului ținut secret

Procurorii DNA l-au reținut luna trecută pe executorul judecătoresc Codruț Adrian Petre pentru șantaj la un coleg, judecătorii Curții de Apel București menținând măsura arestului preventiv. Acesta ar fi pretins altui executor judecătoresc suma de 70.000 de euro, spre a nu-l denunța la DNA, pentru mai multe fapte penale săvârșite în exercitarea profesiei. Procurorii anticorupție s-au folosit de un denunțător care a intermediat șantajul, astfel depistându-l în flagrant pe Codruț Petre cu suma de 290.000 lei asupra sa. DNA a păstrat până acum secret numele colegului șantajat, grăbindu-se să-l trimită în judecată pe făptuitor, rechizitoriul fiind gata în doar 20 de zile. De ce atâta grabă?

Corb la corb își mai scoate ochii, câteodată

Așadar, la data de 27.05.2015, procurorii cer Curții de Apel București admiterea propunerii de arestare preventivă a inculpatului, care este admisă o zi mai târziu. La 16.06.2015 se depune rechizitoriul acestuia, din care aflăm că persoana vătămată nu este alta decât Dorina Gonț, fosta președintă a Camerei Executorilor Judecătorești de pe lângă Curtea de Apel București, reținută recent pentru șase zile, pentru infracțiuni despre care am scris pe larg în numerele trecute ale serialului nostru, apoi trimisă acasă în arest la domiciliu.

Din această poveste putem bănui că prețul plătit de Dorina Gonț pentru a fi judecată în arest la domiciliu a fost tocmai denunțarea colegului Codruț Adrian Petre, ceea ce ne bucură, pentru că se infirmă principiul „Corb la corb nu-și scoate ochii". Avem o explicație și pentru faptul că s-a folosit un denunțător intermediar - cel mai probabil soțul, Lucian Gonț, tot executor judecătoresc -, deoarece duduia Dorina nu putea pleca de-acasă, fiind arestată la domiciliu, și nici șantajistul Petre nu era atât de prost, încât s-o viziteze ca să-și ia banii. În continuare, să vedem dacă acesta din urmă va oferi procurorilor DNA documentele care o incriminează pe Dorin Gonț cu care acesta a șantajat-o.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE