Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Filmul „BD, la munte și la mare", rulează în prezent la Administrația Bazinală de App Jiu

Postat la: 14.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a prezentat recent relatiile si cumetriile care s-au cimentat de a lungul anilor la nivelul Administratiei Bazinale de Apa Olt cu girul tacit al celor care au condus Administratia Nationala Apele Romane (ANAR). Un caz mai special este la Administratia Bazinala de Apa (ABA) Jiu, unde potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, din cei aproximativ 700 de angajati, circa 200 sunt rude.

Ceea ce se intampla in aceasta unitate a „Apelor Romane" pare o reproducere exacta a replicei celebre din fimul „BD la munte, si la mare", usor adaptata, unde regretatul Jean Constantin intreba la o preselectie pe una dintre candidate ce o recomanda pentru cariera artistica, iar raspunsul acestei era "vocea si talentul meu".

Numai sceneta care ruleaza acum la ABA Jiu a fost usor schimbata si adaptata, adica recomandarea „vocea si talentul meu" a fost inlocuita cu „talentul si familia". Ca atare, iar in prezent rolurile celor trei membrii ai juriului din „BD, la munte si la mare" , jucate magistral de regretatii Jean Constantin, Dem Radulescu si Puiu Calinescu sunt acum interpretate de catre directorul general Marian Tălău, Cristian Tonică- director economic si Mihai Palașcă-director tehnic exploatare si lucrari hidrotehnice.

Mare familie de pe Jiu

ZIUAnews va prezenta spre stiinta conducerii Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si a AN Apelor Romane cateva dintre cele mai importanate cumetrii si rubedenii de la ABA Jiu. Astfel, directorul ABA Jiu, Marian Tălău, are sapte membrii din familia sa angajati in posturi cheie: sotia Marilena Talau, fiul - Liviu Talau ,nora angajata la biroul de hidrologie, fratele Gheorghe Talau, nepotul Dragos Talau, cumnata sa - Silvia Dobre -sefa a coloanei auto si pe sotul acesteia - Horatiu Pompiliu Dobre -sef formație Desnatui, care a venit la ABA Jiu dupa ce a fost concediat de la Drumuri Oltenia in urma unui dosar penal.

Directorul economic Cristian Tonica este ceva mai modest in cumetrii decat marian talau, fapt pentru care si-a angajat doar sotia- Lavinia Tonica, la biroul care se ocupa cu fonduri europene, si finul - Ionut Marius Graure este seful biroului de achizitii. Mai trebuie precizat ca faptul ca directorul economic Cristian Tonica este angajat al ABA Jiu de 10 ani, venind impreuna cu finul sau, Graure Ionut Marius, si cu fostul director general, parlamentarul Stoica Stefan Bucur, din posturi de conducere de la Spitalul Judetean nr. 1.

Directorul tehnic Mihai Palasca are sotia angajata la biroul de exploatare, soferul lui are si sotia si cei doi fii angajati in posturi de conducere. De asemenea, trebuie precizat ca ca soferul directorului general Marian Talau are amandoi baietii si nora angajati la ABA Jiu, fiind chiar finii directorul talau. Totodata, seful biroului patrimoniu si cadastru are atat sotia, cat si fiul angajati in cadrul aceluiasi birou. Asadar, conducerea ANAR si acea a Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor poate oricand viziona la ABA Jiu versiunea adaptata a filmului de mare succes „BD, la munte si mare".

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE