Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firma AMALIEI NĂSTASE are datorii la stat depăşesc 2,7 milioane lei. Legatura cu ELENA UDREA

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

EVENTURES CONCEPT SOLUTION SRL a fost înfiinţată în noiembrie 2008 şi a devenit "celebră pentru o zi" în 2009, în urma unui contract dubios încheiat cu ministerul condus atunci de Elena UDREA. Deţinută şi administrată de Răzvan Mihai VASILESCU (35 de ani) şi Amalia Elena NĂSTASE (va împli 40 de ani în martie), societatea se remarcă prin pierderi foarte mari înregistrate în 2011, 2012 şi 2014, la care se adaugă datorii imense începând cu anul 2011.

Sătul să stea la mila fostei soţii a fostului tenisman Ilie NĂSTASE, creditorul MOTIVATION CLUB SRL a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva EVENTURES CONCEPT SOLUTION SRL. La Dosarul nr. 18619/3/2015, deschis la Tribunalul Bucureşti, "s-a lipit" şi BRD, cele două cereri fiind soluţionate pe 26 noiembrie 2015. Instanţa a decis deschiderea procedurii generale de insolvenţă şi a desemnat AH&CO EXPERT INSOLV SPRL drept administrator judiciar provizoriu. Termenul limită de înscriere la masa credală este 11 ianuarie 2016, iar prima Adunare a Creditorilor este promată pentru 7 februarie 2016, ora 13:00, la sediul administratorului judiciar.

Pe lângă MOTIVATION CLUB SRL şi BRD, un alt creditor care nu ar trebui să lipsească de la masa credală este Fiscul, societatea controlată de Amalia Elena NĂSTASE şi Răzvan Mihai VASILESCU figurând cu datorii care sugerează că nu a plătit vreodată taxe la stat. Mai exact, site-ul ANAF susţine că, la 30 septembrie 2015, EVENTURES CONCEPT SOLUTION SRL înregistra obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de 2.706.939 lei.

Anormală e atitudinea administratorului judiciar care vrea să îngroape firma (şi datoriile, desigur) cât mai repede cu putinţă. Deschiderea procedurii de insolvenţă s-a înregistrat pe 26 noiembrie 2015. Pe 10 decembrie 2015, Nicolae HRISTOFOR a publicat notificarea în BPI. După numai cîteva zile, pe 15 decembrie 2015, acesta încropeşte un raport "cu propunerea de intrare în faliment prin procedură simplificată a debitorului SC EVENTURES CONCEPT SOLUTION SRL".

Nicolae HRISTOFOR îşi motivează propunerea astfel: "debitorul nu a făcut dovada că şi-a manifestat intenţia de reorganizare în termenul prevăzut de lege". În acest raport emis pe 15 decembrie şi publicat în BPI pe 17 decembrie 2015, se mai precizează că "în data de 15.12.2015 am fost contactaţi telefonic din partea debitoarei de asistenta Iulia Ioniţă şi care a comunicat că va pune la dispoziţia administratorului judiciar înscrisurile solicitate". Mai mult, în acelaşi document se precizează că "totodată am solicitat convocarea adunării generale a asociaţilor în vederea numirii unui administrator special, în data de 17.12.2015, ora 11". Această convocare nu a fost publicată în BPI!

Deşi pe 15 decembrie 2015 a fost informat că va primi documentele prevăzute de lege, deşi pe 17 decembrie 2015 urma să se întâlnească cu reprezentanţii firmei debitoare, Nicolae HRISTOFOR s-a grăbit să propună intrarea în faliment prin procedură simplificată, a "mâzgâlit" un raport pe această temă, a dat fuga la BPI (Registrul Comerţului) şi l-a publicat pe 17 decembrie 2015, probabil pentru ca toată tărăşenia să se deruleze până la Adunarea Creditorilor, pentru că "propunerea privind intrare în faliment prin procedură simplificată urmează a fi supusă de judecătorul sindic dezbaterii într-o şedinta publică care va avea loc în maxim 15 de zile de la primirea raportului de către părţile menţionate", după cum se precizează în notificarea publicată în BPI nr. 21959/17.12.2015.

Până pe 4 ianuarie 2016, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nu a mai fost publicat niciun document referitor la insolvenţa EVENTURES CONCEPT SOLUTION SRL şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu există noutăţi, următorul termen de judecată fiind programat pe 10 martie 2016. Deşi nu este chiar exclusă această posibilitate, este greu de crezut că administratorul judiciar face acest demers de capul lui şi nu s-a consultat cu reprezentanţii debitoarei.

Cel mai probabil, falimentul şi, implicit, îngroparea rapidă a firmei sunt obiectivele celor doi asociaţi/ administratori. Datoriile sunt cu mult peste activele deţinute, "land of choice" tinde să se transforme în "beciul domnesc", contractele de pe vremea ministeriatului Elenei UDREA sunt verificate de procurori, motive numai bune pentru o discretă ieşire din scena, scriu cei de la supervizor.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE