Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Firma de pază a lui IOAN NICULAE a cerut insolvenţa echipei de fotbal ASTRA GIURGIU

Postat la: 07.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Tribunalul Giurgiu trebuie să analizeze pe 9 ianuarie 2016 cererea de deschidere a insolvenţei împotriva ASTRA GIURGIU, depusă de firma de pază WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti la data de 28 decembrie 2015.

ASOCIAŢIA SPORTIVĂ FOTBAL CLUB ASTRA, entitatea juridică prin intermediul căreia îşi desfăşoară activitatea mingicarii lui Şumudică, este plină de datorii şi a ajuns într-o situaţie dezastruoasă mai ales după ce finanţatorul Ioan NICULAE a fost condamnat la închisoare cu executare. Cererea depusă de WATCH&CATCH SECURITY SRL Bucureşti demonstrează gravele probleme financiare de la ASTRA GIURGIU, dar această solicitare este extrem de curioasă pentru că firma este deţinută de Ioan NICULAE. Mai exact acesta are 80% din capitalul social, în timp ce Toma-Mihai-Ionuţ IORDACHE deţine diferenţa şi funcţia de administrator special.

Firma de pază este în insolvenţă din iulie 2015, cu datorii totale de 33,67 milioane lei, din care 20,98 milioane lei la bugetele de stat. Pe lângă faptul că firmele în insolvenţă sunt obligate să facă tot posibilul pentru recuperarea creanţelor pe care le deţin, în cazul societăţii WATCH&CATCH SECURITY SRL există o situaţie specială, care ar putea justifica şi altfel cererea de insolvenţă împotriva ASTRA.

Mai exact, la deschiderea procedurii, practicianul în insolvenţă SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL (Constantin TĂNASĂ) a fost numit administrator judiciar provizoriu. La prima şedinţă a Adunării Creditorilor (din 21 septembrie 2015), acesta a propus/solicitat un onorariu de 6.000 lei/lună, plus 3% din sumele distribuite creditorilor (în perioada de reorganizare). Fiscul, care are majoritatea la masa credală (şi la vot), "i-a dat cu flit" lui TĂNASĂ, precizând că "nu confirmă administratorul desemnat provizoriu de instanţă şi onorariul solicitat de acesta, urmând a comunica un punct de vedere în acest sens ulterior efectuării procedurii de selecţie conform dispoziţiilor OPANAF nr.1451/2015″, scriu cei de la supervizor.ro

Nici în BPI şi nici pe portalul instanţelor de judecată nu a fost publicată vreo menţiune legată de numirea unui nou administrator judiciar, deşi a existat un termen de judecată pe 12 noiembrie 2015, ceea ce înseamnă că atribuţiile sunt îndeplinite în continuare de SP TĂNASĂ ŞI ASOCIAŢII SPRL. Şi pentru că este preocupat de binele societăţii în insolvenţă, administratorul judiciar a depus o cerere de insolvenţă împotriva debitoarei ASTRA GIURGIU?!

Portalul instanţelor de judecată nu menţionează cine a depus cererea în numele creditoarei, dar normal ar fi fost să o depună administratorul judiciar. Oricum ar fi, instanţa va trebui să se pronunţe pe 9 februarie 2016, dar există destule tertipuri care pot conduce la amânarea sentinţei, deşi situaţia actuală a asociaţiei este clar de insolvenţă.

Fotbaliştii sunt în întârzieri nedefinite cu plata drepturilor, Iar Fiscul "stă călare" pe conturile asociaţiei, Judecătoria Giurgiu respingând pe 18 decembrie 2015 cererea de suspendare provizorie a executării silite (Dosar 16640/236/2015). Am solicitat AJFP Giurgiu să îmi comunice care este valoarea datoriilor la stat înregistrate de ASTRA GIURGIU, dar purtătorul de cuvânt Ion BUZATU a fentat răspunsul, susţinând că datoriile sunt afişate pe site-ul ANAF. Pe site-ul respectiv, ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASTRA nu apare cu datorii la 30 septembrie 2015.

Onestitatea (financiară) a acestei asociaţii este demonstrată şi de Dosarul 67569/300/2015 de la Judecătoria Bucureşti, prin care creditorul SERVICIUL DE AMBULANŢĂ BUCUREŞTI-ILFOV încearcă să recupereze suma datorată de ASTRA. Şi în acest caz am solicitat informaţii despre valoarea şi vechimea datoriei, dar nu a catadicsit nimeni să-mi răspundă.

Desigur, sunt şi alte dosare pe rolul instanţelor, dar mai menţionez doar două: 8479/236/2015 şi 15020/236/2015, deschise şi soluţionate la Judecătoria Giurgiu, prin care ASTRA GIURGIU este obligată (vorba vine) să achite 39.591,41 lei + 14.040,62 lei + "penalităţi de întârziere în cuantum de 0,15% pe zi de întârziere de la scadenţa fiecărei facturi şi până la plata efectivă a debitului" societăţii TOI TOI & DIXI SRL, care se ocupă de închirierea toaletelor ecologice, scriu cei de la supervizor.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE