Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Fostul director de la C.J.A.S. Constanţa a luat mită de şase ori

Postat la: 04.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dragoş Poteleanu este acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi comis şase infracţiuni de luare de mită şi ar fi pretins bani, dar şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate. Potrivit anchetatorilor, ultima faptă a fost comisă la începutul lunii octombrie 2015, cu puţin timp înainte ca şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa să fie schimbat din funcţie.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat, aseară, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Dragoş Poteleanu, fost director la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa. Faptele ar fi fost comise, mai exact şase infracţiuni de luare de mită în formă continuată, în timp ce acesta deţinea funcţia de director general, scrie observatordeconstanta.ro

„În perioada 2012 - 2015, inculpatul Poteleanu Dragoş, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (C.J.A.S.) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 57.000 de euro, 15.500 de lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro)", au scris procurorii în ordonanţa de reţinere.

În completare, aceştia au precizat că aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective. În acelaşi context şi în aceleaşi circumstanţe, la începutul lunii octombrie 2015, Dragoş Poteleanu ar fi acceptat, în baza unei înţelegeri anterioare, primirea sumei de 7.000 de lei de la reprezentantul unei unităţi medicale. La scurt timp, acesta a fost schimbat din funcţia de conducere, iar între timp revenise pe un post la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Constanţa, instituţie la care a mai lucrat anterior.

La ultima conferinţă de presă, înainte de a fi demis din funcţia de director al C.J.A.S. Constanţa, Dragoş Poteleanu a afirmat că are una dintre cele mai mari asigurări de sănătate din tot judeţul, de pe urma căreia beneficiază de servicii medicale complexe. Procurorii care au beneficiat pe timpul cercetărilor şi de sprijinul Serviciului Român de Informaţii, urmează să îl prezinte, astăzi, la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit declaraţiei sale de avere, depusă pe 12 iunie a.c., pe când era director general al C.J.A.S., Poteleanu deţine doar un apartament de 62 mp, cumpărat în 2012. Acesta avea în conturi 30.000 de lei, în 2014 încasând din salariu 81.044 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE