Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gara de Nord a redevenit bazarul șmecherilor protejați de boșii din Ministerul Transporturilor

Postat la: 14.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cine are curiozitatea in aceste zile sa descinda in Gara de Nord va avea surpriza sa constate ca ceea mai poarta feroviara a tarii a ajuns un bazar asemanator celui de la Vitan Barzesti sau Bucur Obor. Tarabe metalice sau din platic, chioscuri, dozatoare si frigidere amplasate la voia intamplarii, vanzatorii ambulantii, misionari ad- hoc si o armata de bodyguarzi care stau la tacalele cu cei de la Politia Transporturi.

Acest bazar functioneaza de circa trei saptamani si a fost pus pe picipoare de catre conducerea CFR SA , in frunte cu actualul ministru al Transporturilor, Dan Costescu.

Accesul pompierilor blocat de tarabe și cafenele

Una dintre cele doua cai principale de acces catre peroane este acum blocata de circa 40 de tarabe, unde se vand de la chiloti, ciorapi si papuci pana la telefoane mobile, steaguri, carti de joc si pijamale. Pentru fiecare taraba, smecherii de la CFR SA insaseaza lunar in jur de 100 de euro. Mai mult, si cealalata cale principala de acces catre „Coloane" este aproape blocata de terasa inchisa a unei cafenele, ceea ce face extrem de greu accesul catre iesire ori catre peroane.

Insa, mare problema este ca cele doua culoare destinate accesului calatorilor catre peroane sau iesire spre „Coloane", figureaza ca zona pentru interventia pompierilor si a salvarii in caz de incendiu sau accident. Trebuie precizat ca in urma cu ceva timp a fost dezafectata o terasa ilgala care ocupa circa 1,5 m din culoarul de acces catre "Coloane", iar acum in locul ei a rasarit alta, dar care ocupa circa 3 m din culoarul de acces catre peroane si "Coloane".

Practic, acum accesul pompierilor si masinilor de salvare este blocat de tarabe si tersase. A mai fost un asemenea bazar in anii trecuti pus pe picioare de catrec actualul director general adjunct al CFR Sa, Macarie Moldovan, dar a fost desfiintat de catre fostul ministru Ioan Rus.

Dozatoarele și frigiderele au blocat căile de acces către peroane

La ora actuala, accesul catre peroanele celor 14 linii de cale ferata care pornesc din Gara de Nord este opturat. La capatul fiecarui peron exista amplasat si racordat artizanal la curentul electric din gara, cate un frigider si un dozator de cafea. Cat de legal sunt aplasate si conectate la curentul electric, numai cei de la Politia Transporturi Gara de Nord si cei de la IGSU pot spune.

Dar deocamdata, nici Politia Transporturi si nici IGSU nu ii deranjeaza pe acesti comercianti care isi fac veacul de ani buni Gara de Nord, dribland legea si pacalind calatorii prin vanzarea de produse de provenienta neclara, dar la preturi exorbitante. Nici un chisc sau vreo taraba din Gara de Nord nu are contract de depozitate si transport al gunoului menajer, asa cum prevede lege, dar cu toate acestea isi desfasoara activitatea fara nicio problema sub ochii politistilor de la transporturi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE