Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












INCREDIBIL. Proiectul de 170.000.000 de euro privind refacerea plajelor s-a blocat din cauza intereselor garantate de Graţiela Gavrilescu

Postat la: 09.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a tinut, saptamana trecuta, sa-si umfle muschii in fata tuturor directorilor din tara si din structura centrala a Administratia Nationala „Apele Romane" convocandu-i la o intalnirea gazduita in cladirea unde isi are sediul Ministerul Fondurilor Europene.

Printre amenintari voalate cu demiterea, avertismente si reprosuri, Gratiela Gavrilescu a tinut in mod special sa-l ridice in slavi pe directorul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea Litoral (ABADL)- George Papari. Insa, in spatele acestor laude se ascunde o incompententa grasa prin care o investitie de 170 de milioane de euro este blocata din cauza unor interese personale ale directorului George Papari iar despre acest caz stie si ministrul Gratiela Gavrilescu.
„Incompetenţa şi interesul personal al directorului Papari pare să prevaleze asupra interesului naţional"

ZIUAnews va prezenta, in exclusivitate, un document (vezi facsimil), prin care proiectul de extindere a plajelor romanesti implementat de catre grupul olandez Van Oord, cel mai mare consortiu de firme din domeniu dragarii marine, s-a blocat din cauza incompetentei si intereselor personale ale directorului George Papari.

Pe 1 septembrie 2015, managerul de proiect, olandezul Johannes Hafkenscneid, anunta in scris conducerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, inclusiv pe ministrul Gratiela Gavrilescu, si pe cea a Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR) ca lucrarile s-au blocat din cauza unor interese personale ale directorului George Papari.

„Lucram in conformitate cu permisiunea acordata de lege si am primit anterior aprobarea beneficiarului (ABADL) pentru graficul nostru de lucrari bazat pe finalizarea Proiectului la timp, inainte de termenul limita contractula si de expirarea fondurilor europene. In acest moment, avem o incalcare grava a acesteia de catre beneficiar, care ne-a informat ieri prin dl Papari ca zonele de lucru aferente loturilor Tomis Centru si Tomis Sud nu vor fi eliberate de operatorii de plaja inainte de data de 5 septembrie 2015. Acest fapt contravine intelegerilor anterioare si reprezinta un semn de incompetenta, din moment ce interesul personal pare sa prevaleze asupra interesului national al acestui proiect, ceea ce este, in mod evident, absolul inacceptabil", ii transmite ministrului Mediului managerul de proiect Johannes Hafkenscneid.

Insa, Gratiela Gavrilescu a musamalizat avertismentul managerului olandez si nici in ziua de azi zonele de plaja mentionate in adresa nu sunt eliberate pentru inceperea lucrarilor. Ca atare, reprezentantii grupului Van Oord au informat si ambasada Olandei la Bucuresti si o serie de institutii ale statului roman despre blocarea investitiei ca urmare aranjamentelor directorului George Papari.

Post cu dedicaţie pentru colegul de partid al Graţielei Gavrilescu

Mai trebuie precizat ca responsabil din partea MMAP de urmarirea si implementarea acestui proiect este Gheorghe Tuluc, directorul general adjunct al Directiei Investitii, Achizitii Publice si Servicii Interne (DIAPSP). Intrucat Tuluc ocupa acest post cu delegare de comptente, Gratiela Gavrilescu a scos postul acestuia la concurs, dar a avut grija ca acele conditii de ocupare a postului sa fie copy paste dupa CV-ul lui Gheorghe Tuluc, fost lider PC acum ajuns in barca ADLDE alaturi de ministrul MMAP. Astfel, anuntul postat pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici face referire numai la specializare pe care o are Gheorghe Tuluc, iar nici un jurist sau economist nu poate ocupa acest post .

Protejatul lui Mazăre, numit ilegal la şefia ABADL

Directorul George Papari a fost impus la conducerea ABADL imediat dupa instalarea cabinetului Victor Ponta, fiind sustinut si garantat de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu. Insa, numirea lui este ilegala intrucat nu indeplineste conditiile minimale de ocuparea a unui asemenea post. Dar, ca urmare a sustinerii politice, el ocupa postul prin delegare de competente, din sase in sase luni, ceea ce iar este ilegal.

Proiectul implementat de catre grupul olandez Van Oord consta in extinderea plajelor si construirea de diguri submerse si emerse (adica in traducere libera, sub apa si la nivelul marii) in cinci perimetre respectiv Tomis Nord, Tomis Centru si Tomis Sud, adica zona cuprinsa intre Faleza Nord si plaja Trei Papuci, Eforie Nord si in largul Portului Constanta.

Practic, nisipul va fi adus treptat din largul marii si pus pe tarm in zonele cele mai afectate, si astfel plajele de pe litoralul Marii Negre urmeaza sa fie latite cu 60 pana la 100 de metri. La finalul lucrarilor, Romania va avea o plaja mai mare cu peste 30 ha, iar olandezi vor primi circa 170 de milioane de euro, din care 85% este finantare asigurata din fonduri europene. Lucrarile au inceput in vara lui 2013 si trebuiau sa se incheie in primavara lui 2015, dar nici pana la finele acestui an inverstitia nu are sanse sa fie finalizata.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE