Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Insolvenţa pune în pericol "Laptele şi Cornul". 140 de refuzuri la plată în valoare totală de 3,47 milioane lei

Postat la: 19.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Societatea ECOLACT PROD SRL Păuleşti se ocupă de "fabricarea produselor lactate şi a branzeturilor" şi a devenit "celebră" la scurt timp după demararea programului "Lapte şi Corn" - ediţia 2015/2016 din cauza faptul că a livrat produse neconforme (alterate) care au avut efecte negative (toxiinfecţii alimentare) asupra a peste 50 de copii.

Pe 11 ianuarie 2016, elevii au reînceput cursurile şi ar fi trebuit să primească lapte (şi corn), numai că ECOLACT PROD SRL a anunţat Consiliul Judeţean Prahova că nu poate livra produsul în şcoli din cauza unei revizii tehnice a instalaţiei. Dacă iniţial s-a spus că revizia va (mai) dura doar câteva zile, nici în această săptămână nu s-a remediat problema, iar CJ Prahova se face că nu vede adevărata problemă a furnizorului de lapte - A INTRAT ÎN INSOLVENŢĂ. Mai exact, împotriva ECOLACT PROD SRL a fost deschisă procedura generală de insolvenţă încă de pe data de 22 decembrie 2015, cererea fiind depusă de debitoare, pe 9 decembrie 2015 (Dosar 8219/105/2015, Tribunalul Prahova). În documentaţia depusă la instanţă, societatea prahoveană susţine că "datoriile către creditori depăşesc suma de 8.000.000 lei, iar soldul din bănci şi cel din casă sunt insuficiente pentru acoperirea creanţelor".

Instanţa a numit AEQUITAS INSOLVENCY IPURL (Mihai FRUNZETI) în funcţia de administrator judiciar şi a stabilit data de 4 februarie 2016 drept termen limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului. Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost programată pe 29 februarie 2016, ora 15:00, locul desfăşurării urmând să fie comunicat ulterior. Înainte de demersul debitoarei, au mai depus cereri de deschidere a insolvenţei şi creditorii BRD-GSG, ELECSTER OYJ (Finlanda), LACTATE BRĂILA SRL, EXCELO MILK SRL şi persoana fizică Gheorghe PETRACHE (asociatul majoritar şi administratorul ECOLACT PROD SRL).

Interesant este faptul că o cerere de intervenţie principală a fost formulată de creditoarea ALVI PANIF PREST SERV SRL Plopeni (CUI: 29980085), care a solicitat respingerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei, motivaţia fiind următoarea: "debitoarea nu se află în stare de insolvenţă iminentă, cererea debitoarei fiind introdusă prematur si cu rea-credinţă, pentru a se sustrage de la plata anumitor creditori, printre care si ALVI PANIF PREST SERV SRL", spun cei de la supervizor.ro

Societatea din Plopeni a încercat să convingă Tribunalul Prahova să respingă cererea menţionând şi că "debitoarea este una dintre câştigătoarele licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Prahova şi Consiliul Judeţean Braşov pentru distribuirea laptelui în programul şcolar 2015-2016 «Laptele şi Cornul», veniturile obţinute din cele două contracte fiind de natură să îi acopere datoriile scadente; cererea creditorului PETRACHE Gheorghe, administrator al societăţii debitoare, este inadmisibilă, fiind făcută pro causa, pentru a crea impresia că societatea se află în stare de insolvenţă iminentă".

Dacă afirmaţiile ALVI PANIF PREST SERV SRL sunt corecte, rezultă că situaţia este şi mai gravă decât la prima vedere, elevi din două judeţe urmând să nu primească laptele, şi nu doar din Prahova, cum se ştia iniţial. Teoretic, firma îşi poate desfăşura activitatea şi în insolvenţă, numai că este greu de crezut că va găsi furnizori dornici să colaboreze cu ECOLACT PROD SRL până când nu se va stabili soarta acesteia - reorganizare judiciară sau faliment. Şi chiar dacă se va depune un plan de reorganizare, acesta are şanse minime de a fi aprobat până la finalul anului şcolar. Aşa că CJ Prahova şi CJ Braşov ar face bine să găsească de urgenţă o "rezervă" pentru că "revizia la instalaţie" se va prelungi, mai scriu cei de la supervizor.ro.

Chiar dacă ALVI PANIF PREST SERV SRL consideră că debitoarea nu se află în stare de insolvenţă iminentă, situaţia de la CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) demonstrează că firma controlată de Gheorghe PETRACHE (69 de ani) are mari probleme financiare. Astfel, de pe 30 octombrie 2015 şi până ieri, 18 ianuarie 2016, a refuzat la plată 16 cecuri şi 124 de bilete la ordin, în valoare totală de 3.466.463,53 lei. Incidentele raportate începând cu 22 decembrie 2015 poartă menţiunea "poprire sau alte măsuri de indisponibilizare instituite pe cont de către o autoritate a statului", ceea ce sugerează că există probleme grave şi în relaţia cu Fiscul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE