Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Jaf cu premeditare la Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti regizat de managerul Şerban Bucur

Postat la: 26.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat recent ca mai multe verificari ale diveritelor institutii de control ale statului au scos in evidenta managementul dezastruos practicat, in ultimii trei ani, la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti de catre Serban Bucur si echipa sa de conducere. Investitii si cheltuieli inutile, datorii si arierate fara numar, contracte de prestari servicii si de achizitii cu dedicatie, inchirieri ilegale de spatii medicale, sponsorizari controversate si asocieri paguboase.

Sunt cele mai importante nereguli descoperite de cand acest spital este manageriat de catre Serban Bucur. O dovada a jafului fara limite de la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti, aflat sub tutela Ministerului Transporturilor, manageriat de Stefan Bucur este si contractul de inchiriere a unui ecograf pentru care s-a platit mai mult decat daca acesta ar fi fost cumparat nou de catre spital. Mai mult, Stefan Bucur a fost de acord sa plateasca inchirierea aparatului, desi ecograful nu a functionat pentru patru luni de zile.

Ofertă cu schepsis

Pe data de 27 mai 2013, Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti a incheiat, printr-o selectie de oferte, contractul cu firma Gadagroup Romania SRL Bucuresti de „inchiriere echipamente medicale Ecograf Doppler de inalta performanta pentru aplicati obstretica-ginecologie". In anuntul de selectie de oferta se mentioneza ca perioada estimata de inchiriere este de 9 luni si „un pret etimat de 51.000 lei/luna fara TVA, ajungand la valoarea totala estimata de 459.000 de lei".

Insa, oferta firmei Gadagroup Romania SRL este mai mare decat cea estimata de spital cu circa 14.000 lei/luna, ajungand la 65.243,57 lei. Cu toate acestea managerul Stefan Bucur accepta oferta firmei bucurestene. Ulterior, printr-un act aditional, contractul a fost prelungit pana la data de 28.02.2014, pe motiv de „incadrarare a autoritatii contractante in valoare totala estimata a contractului (459.000 de lei), deoarece in cazul in care s-ar fi mentinut chiria pe luna de 65.243,58 de lei stabilita prin contract s-ar fi depasit valoarea estimata din Nota justificativa cu suma de 128.192,22 de lei fara TVA".

Trebuie precizat ca firma Gadagroup Romania SRL Romania are doi actionari: Gadagroup Italia SRL si Constantin Octavian Natcu. Dar cat timp ecograful a fost inchiriat nu a generat venituri asa cum s-a estimat in momentul inchierii contractului cu firma bucuresteana. Mai mult, timp de patru luni ecograful a fost nefunctional, dar managerul Stefan Bucur nu a facut niciun demers pentru reparatia acestuia. In plus, s-a demonstrat ca costul de achizitie al unui echipament nou similar celui care a fost inchiriat de la firma Gadagroup Romania SRL este de maxim 100.000 de euro.

Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti a plătit de trei ori mai mult pentru un ecograf închiriat

Ca urmare acestei situatii paguboase, pe masa ministrului Transporturilor Iulian Matache zace de cateva luni un raport de control foarte bine documentat in care este evidentiat si acest caz de jefuire al banului public de catre managerul Stefan Bucur. „Consideram ca prin incheierea contractului de furnizare de produse prin inchiriere nr. 412 din data de 27.05.2013 nu a fost adus niciun beneficiu Spitalului Clinic CF 2 Bucuresti, in realitate acest echipament fiind <<cumparat>>".

Din verificarea site-urilor de specialitate de catre comisia de control rezulta ca ofertele de piata pentru echipamentul medical Ecograf Doppler marca Philips iU22 variaza ca pret intre 30.000-80.000 de euro", se mentioneaza intr-unul din rapoartele de control ajunse la ministrul Iulian Matache. Concluzia raportului este clara:„Avand in vedere valoarea oferetelor de piata, consideram ca, prin inchirierea ecografului, Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti a platit catre firma Gadagroup Romania SRL de trei ori suma pentru un astfel de echipament, nefunctional la momentul controlului".

Şerban Bucur este intangibil pentru ministrul Iulian Matache

Mai multe rapoarte privind dezastrul managerial practicat de catre Serban Bucur la Spitalul Clinic CF 2 Bucuresti au ajuns si pe masa ministrului Transporturilor- Iulian Matache, chiar cu propunerea de destituirea acestuia. Insa, pana acum ministrul Iulian Matache nu a luat o decizia in privinta managerului Serban Bucur si sansele de destituire a acestuia sunt aproape de zero pentru ca demnitarul nu vrea sa deranjeze pe nimeni. Asa ca liber la devalizarea Spitalului Clinic CF 2 Bucuresti.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE