Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Judecătorarea Cristina Ștef, jupânița mediatorilor din Zalău protejați de „comisarul cap de porc"

Postat la: 04.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe masa procurorilor DNA a ajuns recent un denunț interesant, pe care ZIUAnews il va prezenta in exclusivitate prin care sunt dezvaluite noi metode de circulație a banilor murdari în sistemul judiciar. Totul se întâmplă la Zalău, unde în cursul anului trecut un procuror curajos a demantelat un dosar exploziv denumit „Mafia pacanelelor".

Din denunt (vezi documentul in facsimil) rezulta ca nu mică le-a fost surprinderea procurorilor să constate că în decurs de câteva săptămâni liderul grupării de criminalitate organizată, așa-zisul „rege al pacanelelor"- Stelian Danco, era pus în libertate de judecătorea Cristina Ștef (FOTO sus), de la Tribunalul Sălaj. Magistratul a apreciat că Danco, la domiciliul căruia se găsiseră cu ocazia perchezițiilor 50 de kilograme de aur și jumătate de milion de euro bani gheață, nu reprezenta pericol social, cercetarea lui putând fi realizată și în stare de libertate.

Pivotul mediator al interlopilor

Denunțul transmis procurorilor DNA de catre avocatul Mircea Popovici prezintă cu lux de amanunte modul de operare al grupării salajene. Acoperirea legală nu mai rezidă în contracte de asistență juridică, ori alte colaborări fictive, ci acorduri de mediere. Pivotul grupării este nimeni altul decât șeful mediatorilor din Sălaj, Nicolae Ștefan (FOTO jos). Biroul „de mediator" al acestuia a devenit loc de pelerinaj pentru toată cremă interlopă a Sălajului, mediatorul extinzând „sistemul" nou creat și în alte zone din țară.

Om cu greutate, Nicolae Ștefan nu se sfiește să promoveze chiar în presă „noul sistem" de scos infractorii din pușcării. Într-un interviu acordat unui ziar local Ștefan explică cititorilor că „medierea te poate scăpa de pușcărie", înfierând „justiția retributivă" și explicând „doritorilor" că „acordul de mediere împiedică începerea procesului penal" chiar și atunci când acuzația este de viol sau tâlhărie.

Trebuie precizat ca seful mediatorilor sălăjeni Nicolae Ștefan este foarte apropiat de judecătoarea Cristina Ștef de la Tribunalul Sălaj. Pentru judecătoarea Cristina Ștef. justiția are două măsuri, cei care îmbrățișează medierea sunt eliberați imediat, iar cei care refuză colaborarea cu mediatorii sau, pur și simplu nu dispun de resurse financiare pentru a apela la mediatori, sunt ținuți în arest preventiv cu lunile, intrând pe mână tartorului arestului sălăjean, comisarul Ananie Mureșan.

Comisarul „cap de porc", tartorul arestului din Zalău

Artizanul „noului sistem", șeful arestului din Sălaj, comisarul Mureșan Ananie, cunoscut în presa locală sub pseudonimul „comisarul cap de porc" ajută arestații preventiv să atingă „starea de sinceritate" și să identifice imediat un mediator care să le rezolve problema penală, desigur contra cost. Conform unei decizii recente a judecătorilor Curții de Apel Cluj arestul din Sălaj oferă condiții sinonime torturii, similare celor din cele mai brutale închisori braziliene.

Celulele nu sunt încălzite sau iluminate, lipsește complet apa caldă, iar hrana deținuților este utilizată de șeful arestului pentru hrănirea porcilor de la ferma sa din comuna sălăjeană Pericei. Sesizarea transmisă procurorilor DNA de avocatul din Sălaj descrie în detaliu modul de funcționare al grupării, iar potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews au fost descoperite inclusiv filierele de transfer a sumelor de bani.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE