Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












La Famiglia Fruzăverde face ravagii în Caraș-Severin

Postat la: 18.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Vicepreședintele PNL, fost PDL, Sorin Frunzăverde continuă să controleze discreționar județul pe care-l păstorește de ani buni, în ciuda faptului că DNA l-a trimis recent în judecată, solicitând suspendarea acestuia din funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Cu toate acestea, pe fondul unui vid legislativ, respectivul se află tot la butoanele județului, sub tutela sa petrecându-se o sumedenie de anomalii sociale, unele chiar cu urmări tragice.

Procurorii anticorupție l-au trimis în vara acestui an pe Frunzăverde în judecată, sub control judiciar, pentru traficarea influenței în obținerea de voturi pentru președintele Klaus Iohannis, în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui țării. De asemenea, mai este acuzat pentru obținerea de bani, pentru sine ori pentru altul, bunuri, ori alte foloase materiale necuvenite. Liderul PNL, care va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție, își continuă nestingherit dominația în teritoriu, deoarece funcția sa din fruntea județului n-ar fi asimilată funcționarilor publici.

Doctor la pătrat

Fruzăverde a absolvit metalurgia, una dintre cele mai ușoare facultăți din cadrul Politehnicii București dinainte de ‘89, intrând rapid în politică. Și la fel de rapid a reușit să devină un veritabil baron local, existând acuzații grave la adresa lui, precum că ar fi fost coordonatorul județean al contrabandei cu petrol în fost Iugoslavie, pe timpul războiului. Ulterior, omul și-a continuat laborioasele studii, astfel că în anul 2000 și-a dat doctoratul în... științe economice, iar în 2004 a devenit doctor și în... științe militare.

Politicianul a mai încercat să obțină conducerea PDL după plecarea lui Băsescu la Cotroceni, dar cum pasiența nu i-a ieșit, s-a mulțumit cu câteva portofolii de ministru, ca în cele din urmă, după degringolada partidului de guvernământ, să se retragă cuminte în teritoriu.

Tragedii printre copiii asistați

Una dintre protejatele lui Frunzăverde pe nume Ana Vasile, este de ani buni șefa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, sub conducerea acesteia petrecându-se de-a lungul timpului adevărate grozăvii, dintre care vom spicui câteva.

- Costel Radu, fost condamnat la patru ani de închisoare pentru acte sexuale cu minori, fiind eliberat înainte de termen în mai 2014. Luna aceasta a fost din nou reținut de procurorii DIICOT pentru fapte similare, pedofilul racolând băieți între 12 - 14 ani din Centrul de plasament „Speranța", unde-și are sediul și DGASPC Caraș-Severin, adică exact sub ochii Anei Vasile.
- La fel proceda și Daniel Ungur, care racola fetițe instituționalizate și profita de ele, în aceste zile fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv.
- Un alt tânăr instituționalizat, în vârstă de 17 ani, i-a adresat directoarei Vasile o reclamație la adresa șefului de centru S. F. pentru jigniri și loviri repetate, dar cazul a fost mușamalizat.
- Aflată într-o tabără din Brebu Nou, o tânără instituționalizată de numai 14 ani a căzut în cap dintr-un cireș, în cele din urmă pierzându-și viața. Conducerea DGASPC a demarat o anchetă în caz, dar până la această oră nu s-a ajuns la nicio concluzie, cu toate că cele 20 de fetițe nu erau asistate în tabără de un cadru medical, așa cum ar fi fost normal.
- Tânărul Mihai B., din Centrul de Plasament „Speranța" a sunat la numărul special de urgențe, amenințând că se sinucide, acuzând relele tratamente la care este supus. Din fericire, acesta nu și-a dus gândurile până la capăt, polițiștii reușind să-l facă să se răzgândească.
- Un alt băiat de 14 ani, internat la Centrul de Plasament „Casa Dorca" de trei ani, și-a pus capăt zilelor din motive rămase necunoscute, în ciuda anchetei procurorilor.

Un cuplu de aur

De remarcat că soțul Anei Vasile este nimeni altul decât procurorul Viorel Vasile, fostul șef al Secției Urmărire Penală și Criminalistică de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, în prezent reținut în stare de arest preventiv pentru o mită de 800 de lei. Acesta a încercat să-l scape de dosar penal pe un șofer, care a fost prins circulând cu un automobil neînmatriculat și cu numere false.

Ar mai fi de spus că averea soților Vasile nu este deloc una neglijabilă, aceștia având două imobile și numeroase terenuri, inclusiv pe Muntele Semenic. De asemenea, dacă soțul câștiga lunar 6.800 de lei în calitate de magistrat, soția depășește 7.000 de lei din funcția pe care o ocupă.

Nepotisme la greu

Un alt om de bază din anturajul lui Frunzăverde este secretarul Consiliului Județean, Ion Imbrescu, care câștigă anual din această funcție peste 100.000 de lei, în timp ce omologi de-ai săi din alte județe nu se pot lăuda nici cu jumătate. În calitate de președinte al Comisiei pentru Protecția Copilului, acesta și-a pus nora directoare la Centrul de Plasament „Maria", fiul și l-a numit director adjunct la Direcția de Evidență a Populației, iar ginerele de profesie șofer a fost uns șefuleț la Complexul de Servicii Comunitare.

Alte nume grele din Famiglia coordonată de „nașul" Frunzăverde sunt Ianas Roseti, director la Direcția Administrării Domeniului Public și Privat al județului, precum și soția acestuia, Maria Roseti, director al Complexului de Servicii Sociale „Bunavestire". Fiica acestora, Ramona Roseti, a lucrat o vreme la Direcția pentru Protecția Copilului, încasând în același timp și o jumătate de normă de la „Bunavestire". Lor li se adaugă supusul Constantin Vasile Bâtea, director executiv în structurile CJ, precum și fiul acestuia, angajat al aceleiași instituții, Marius Câmpean, comisar la Garda de Mediu, perdant al alegerilor locale pentru Primăria Bocșa și mulți alții.

Victor Danc

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE