Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Marcel Nicolaescu, fost viceprimar al Capitalei, şantajează consilierii generali cu sistarea căldurii către populaţie

Postat la: 16.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul viceprimar al Capitalei impus de USL, in 2012, Marcel Nicolaescu, ajuns acum in fruntea Societatii Electrocentrale Bucuresti SA, le-a demonstrat bucurestenilor ca-i doare in cot de ei si, printr-o adresa, din 12.10.2015, catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti ii ameninta direct pe consilierii generali dar si locuitorii Capitalei ca-i lasa fara caldura in pragul iernii daca nu primeste bani.

Tupeul lui Marcel Nicolaescu este unul de gangster, daca tinem cont ca timp de aproape trei ani, din 2012 si pana anul acesta, a fost viceprimar al Capitalei care a raspuns de RADET si relatia cu Societatea Electrocentrale Bucuresti SA. Acum din postura de director general al Societatii Electrocentrale Bucuresti SA vine si ii someaza pe consilierii generali si, automat, pe bucuresteni, sa-i dea bani cu orice pret pentru a furniza caldura in Capitala. Dar, cat a stat viceprimar, de ce nu a solutionat aceasta problema care treneaza de multi ani?

Plângere penală prealabilă

Acum, ca si cum ar fi o fata mare, Marcel Nicolaescu vine cu o plangere penala prealabila prin care solicita „achitarea sumelor restante rezultate din alocatii bugetare/subventii pentru energie termica, stabilite si datorate, respectiv diferenta dintre pretul de productie, transport, distributie si furnizare a energiei termice livrate populatiei si pretul local al energiei termice facturate populatiei, de la data scadentei la zi".

Mai mult, Nicolaescu cere consilierilor generali „indentificarea, impreuna cu RADET, a mijloacelor financiare si instrumentelor de plata si de garantare a creantelor datorate subscrisei de catre RADET, provenind din subventii alocate si nedistribuite si din facturi neachitate pentru servicii prestate, de la data scadentei la zi, cu consultare ministerelor de resort, in baza responsabilitatilor legale".

Ameninţarea lui Nicolaescu: „Neachitarea restanţelor va avea consecinţe neplăcute pentru bucureşteni"

Marcel Nicolaescu in actuala calitate de director general al Societatii Electrocentrale Bucuresti SA ii avertizeaza pe consilierii generali ca neachitarea sumelor restante va avea o serie de consecinte neplacute pentru bucuresteni. Mai mult, fostul viceprimar le transmite consilierilor si bucurestenilor ca prin neachitarea datorilor exista „riscul real de sistare a furnizarii serviciului public privind asigurarea energiei termice necesare pentru populatie, cu numai cateva saptamani inainte de incepere a sezonului rece".

Totodata, Nicolaescu le atrage atentia consilierilor generali ca prin neachitarea restantelor are drept consecinte „cresterea alarmanta a datoriilor RADET, cu consecinte acumularii de penalitatii contractuale, precum si lipsa oricarei solutii financiare si concrete de stingere a datoriilor care au o vechime de peste 3 ani". Nicolaescu sustine ca printr-un protocol din 2008, Societatea Electrocentrale Bucuresti SA a preluat datoriile RADET, restante la acea data, „instituindu-se obligatia de plata esalonata a sumei de 743 milioane de lei, din care s-a facut o plata partiala esalonata de numai 484 milioane de lei, suma de 259 milioane lei restanta fiind incat din anul 2011".

Dar cat a stat vicepremier, adica aproape trei ani de zile, ce a facut Marcel Nicolaescu de nu a stins macar o parte din aceste datorii? Acum vine din postura de director general al Societatii Electrocentrale Bucuresti SA si bate cu pumnul in masa la Consiliul General al Municipiului Bucuresti amenintand cu sistarea caldurii in Capitala, daca nu primeste bani. Tupeu nu gluma! Ca atare, astazi consilierii generali vor trebui sa fie de acord cu un imprumut, pe 20 de ani, de circa 260.000.000 de lei pentru achitarea datoriilor RADET catre Societatea Electrocentrale Bucuresti SA.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE