Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Matichescu - Pandelică, noul tandem de demnitari voiajori ai Ministerului Economiei

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Dupa ce a fost de acord cu masura ministrului Economiei, Comertului si Turismului- Mihai Tudose de desfiintarea celor noua reprezentate de promovare turistica ale Romaniei din strainatate, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT), Mirela Matichescu a devenit voiajorul numarul unu al turismului romanesc.

A fost la Milano, dar nu se stie pentru ce a mers, dupa care a ajuns la Adunarea Generala a Organizatiei Mondiale a Turismului de la Medellin-Columbia, dar nimeni nu stie ce a facut acolo, iar acum hoinareste prin Japonia. Insa, niciodata nu merge singura, poate ca ii este frica sa nu se rataceasca, fapt pentru ca la Medellin- Columbia, pupila lui Radu Mazare, adica Mirela Matichescu, a fost insotita de secretarul de stat din Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, Bogdan Pandelica, care la fel ca si Mirela Matichescu, se pricepe la turism la fel cum zboara elefantul.

Dar ca cei doi sa inteleaga cat de cat cum este cu mersului turismului pe mapamond, au fost insotiti de o alta „mare specialista in turism", fostul ministrul al IMM-urilor, europrlamentarului Maria Grapini (foto). Toti Doamne si toti trei, numai specialisti adevarati in turism, demnitari care, in ultimii trei ani, au pus umarul serios la ingroparea tturismului romanesc prin amatorismul managerial si aberatiile administrative pe care le-au inventat. Mai mult, ca sa-si justifice oarecum voiajul din Columbia, secretarul de stat Bogdan Pandelica a mai dat si un comunicat de presa prin care ne anunta ca la Medellin s-a intalnit „cu ministrul turismului din Republica Bulgaria, Nikolina Angelkova" si „au stabilit o serie de activităţi și acţiuni prioritare în promovarea turismului din cele două ţări".

Mare boier, domnul Bogdan Pandelica ca ii anunta pe romani ca a zburat vreo 7.000 de km ca sa se intalnesca cu ministrul bulgar al turismului. Dar nu era oare mai ok, daca cei doi se intalneau la Ruse ori la Giurgiu ca era doar la 60 km de Bucuresti si la 7.000 km de Romania ori Bulgaria? Mai mult, nu se stie daca Bogdan Pandelica a avut sau nu mandat din partea sefului sau, ministrul Mihai Tudose, si a Guvernului sa discute cu ministrul Nikolina Angelkova. O explicatie a prezentei lui Bogdan Pandelica la Medellin- Columbia ar fi si accea ca s-a documentat pentru deschiderea biroului de turism al Romaniei de la Los Angeles, cadoul Mirelei Matichescu pentru acesta, unde va activa sotia sau fiica demnitarului, pentru ca inca Pandelica nu s-a decis cine va figura in acte.

Oricum nu va fi o problema pentru familia Pandelica detine o locuinta in Los Angeles, pe care insa a uitat sa o mentioneze in declaratia de avere, dar unde stau de ani buni sotia si fiica acestuia. Oricum Mirela Matichescu a tinut sa sarbatoreasca sosirea din Columbia si plecarea catre Japonie, invitandu-i, marti seara, pe mai multi reprezentanti ai patronatelor din turism la o cina selecta la unul din restaurantele hotelului Phoenicia controlat de catre afaceristul Mahammed Murad.

Un motiv serios de sarbatoare avea totusi Mirela Matichescu pentru a organiza acest chef de la Phoenicia, si anume, faptul ca este al doilea an la rand cand reuseste sa tranteasca licitatiile cu fonduri europene pentru promovare Romaniei in strainatate. Astfel, Mirela Matichescu a reusit performanta ca Romania sa piarda peste 7.000.000 de euro, din care circa 4.000.000 de euro numai anul acesta, pentru ca a intocmit caietele de sarcini ale licitatiilor in asa fel ca sa nu sa-si adjudece licitatie niciun ofertant, mai ales ca sefa achizitiilor de la ANT, Madalina Calinescu, le spune ofertantilor ca n-are chef sa incredinteze licitatiile ca sa nu ajunga la DNA. Adica sa nu mai promovam Romania in strainatate si sa pierdem banii europeni, dar, in schimb, sa calatoresca open pupila lui Mazare pe tot mapamondul pe banii publici, si, mai nou, insotita si de secretarul de stat Bogdan Pandelica. Este superb cand faci turism pe banii publici!

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE