Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Șmecherii cu locuințe sociale la PMB

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Consiliul General al Municipiului București a demarat, în anul 2007, cumpărarea a 150 de apartamente, în str. Mânzului nr. 24 din sectorul 1, spre a le atribui chiriașilor evacuați, cu situații speciale, ale căror locuințe au fost retrocedate foștilor proprietari.

În mai multe rânduri, printre aceștia și-au făcut loc, fără niciun drept, și câțiva șmecheri angajați ai Primăriei Capitalei. Pe de altă parte, primarul Marian Vanghelie a refuzat cu obstinație cele 20 de apartamente făcute cadou sectorului pe care l-a păstorit până de curând. În situația dată, după opt ani de la demararea acestei inițiative, comisiile de specialitate ale primăriei studiază problema, pentru a găsi o soluție în privința celor 20 de locuințe sociale refuzate de către edilul Marean. Ce s-a întâmplat cu restul de 130 de apartamente vom încerca să deslușim în continuare.

Pe Vanghele l-a durut în cot de amărâții din sectorul 5

Așadar, din totalul de 150, 100 au fost preluate de sectoarele 1, 2, 3, 4 și 6, fără a se cunoaște numele beneficiarilor, căci listele n-au fost făcute publice, din motive care ne scapă. După trei ani, adică în anul 2010, Primăria sectorului 5 a cerut o amendare a hotărârii consilierilor generali, în sensul permisivității ca respectivele locuințe să poată fi atribuite nu doar evacuaților, ci și cazurilor sociale deosebite. Ceea ce edilii au aprobat, fără ca Vanghelie să se sinchisească să le atribuie mai departe, probabil prea prins cu treburile între două șpăgi și trei comisioane.

În noiembrie 2010, CGMB a aprobat repartiția a 44 de locuințe evacuaților din casele retrocedate foștilor proprietari, precum si cinci apartamente unor angajați din primărie, după cum urmează: 1. Ileana Anghel Person - directoare, 2. Mariana Perșunaru - directoare, 3. Elena Boghină - inspector și totodată pensionară, 4. Ana Gentimir - referent superior și 5. Gabriela Ghiță - referent superior. Consilierii au respins-o pe Ileana Anghel Person, pe motiv că are un salariul baban, la fel ca și soțul ei, jurist la RADET, cei doi fiind și posesorii unor bijuterii, tablouri, a unei moșteniri de 25.000 de euro și chiar a unei case în județul Ilfov. Până la urmă, datorită scandalului mediatic iscat de această poveste, peste respectiva repartiția s-a așternut praful.

În primăvara lui 2011, consilierii generali s-au trezit pe ordinea de zi din 28 aprilie cu proiectul privind „aprobarea listei de repartizare a locuințelor achiziționate sau construite din fondurile proprii ale Municipiului București, propusă de Comisia de evaluare a situațiilor sociale deosebite în care se găsesc cetățenii Municipiului București, solicitanți de locuințe sociale".

A doua listă a rușinii

Pe atare listă scurtă, care a fost ascunsă printre alte 63 de proiecte ce se voiau votate în aceeași zi de ședință, a fost strecurată și una privind repartiția a 17 apartamente, pentru situații speciale deosebite, din totalul de 50 de locuințe rămase neocupate. Nouă dintre acestea fiind destinate unor amărâți, iar alte opt unor șmecheri angajați ai Primăriei Capitalei, după cum urmează: Gabriela Doina Chivu - șef serviciu, Mirela Ercuță - director executiv, Liliana Zlotea - șef serviciu, Claudiu Aurel Alexandru - consilier juridic, Marian Marius Anghel - consilier juridic, Elena Loredana Matei - consilier juridic, Mariana Trifan - expert și Manuela Elena Irodiu - tot expert. Cu mențiunea că primele trei persoane de pe listă, la ora actuală nici nu mai lucrează în primărie. Din fericire, niciunul dintre acești șmecheri n-a reușit să înhațe vreo locuință specială, pentru simplul motiv că onor consilierii au respins lista.

Locuințe dispărute-n ceață

Așadar, la ora actuală, din câte avem cunoștință, situația spațiilor locative cumpărate din banii bucureștenilor, spre a fi atribuite celor în nevoie, se prezintă cam așa: din 150 de apartamente în str. Mânzului nr. 24, 100 au fost repartizate, probabil, oamenilor nevoiași de către sectoarele Capitalei, mai puțin cel al lui Vanghelie. Alte 44 au fost aprobate spre repartiție direct de către PMB. Despre celelalte șase care nu ies la socoteală nu se știe absolut nimic, fiindcă acestea nu se regăsesc în declarațiile de avere ale șmecherilor din Primăria Capitalei, care au intenționat (poate chiar au reușit, fără a le mai menționa în declarațiile de avere) să le înhațe fără drept. Cu mențiunea că jumătate dintre ei nici nu mai lucrează în primărie.

Hopa, dar dacă ne gândim că, în comisiile de specialitate ale PMB se studiază problema celor 20 de locuințe refuzate de Vanghelie, iar nouă nu ne-au ieșit la socoteală decât șase pe minus, denotă că există mult mai multe apartamente care ar putea satisface solicitările bucureștenilor, ce sunt ținute ascunse, la secret. Și că autoritățile abilitate ale statului ar cam trebui să facă puțină ordine în această harababură - spunem noi - intenționat întreținută.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE