Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Adrian Curaj dă dovadă de lașitate in privinta tezelor de doctorat ale tehnocratilor. Un mare scandal de plagiat se vrea musamalizat

Postat la: 19.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

O situatie interesanta se petrece la Ministerul Educatiei sub patronajul tehnocratului Adrian Curaj. Acesta a revocat Consiliul National de Etică in urma cu 50 de zile, urmand sa fie instituit un alt organism, conform legii. Consiliul cu pricina se preocupa exact de lucrarile stiintifice privind plagiatul, recte tezele de doctorat, care in acest moment nu mai pot fi analizate.

Daca acest organism nu va mai fi instituit nici tezele de doctorat de pe listele comisilor nu mai pot fi analizate, iar legea spune ca trebuie dat un verdict in maximum 90 de zile de la sesizare. La multe lucrari acest termen se apropie, caci sesizarile sunt dinaintea reocarii Consiliului. Dupa trecerea termenului, verdictul se amana sine die. Se pune, firesc, intrebarea, pentru cine face jocurile ministrul Curaj?

Exista, se pare, un interes al noilor tehnocrati din Guvern, plini de diplome si doctorate - cum sta bine oricarui tehnocrat - sa nu existe o Comisie care sa le analizeze si lor tezele, in caz ca ar aparea suspiciuni, cum, de pilda, a patit chiar Victor Ponta in vechiul guvern, urmat indeaproape de Gabriel Oprea si alti ministri, de data asta politicieni de formatie.

Chestiunea a fost ridicata, pe buna dreptate, si de Marian Liviu Pop, senator PSD, care a constatat la randu-i acest artificiu de care se foloseste ministrul Adrian Curaj, posibil, cum observa Ziuanews, sa musamalizeze un mare scandal ce ar viza o persoana importanta din guvernul Ciolos, daca nu chiar premierul, sau poate chiar cercetatorul Curaj, existand, astfel, un prezumtiv plagiat grav intre membrii executivului actual. Cel putin asta se poate prezuma pana la proba contrarie. Redam in cele ce urmeaza scrisoarea deschisa a senatorului, adresata chiar ministrului Curaj:

Scrisoare deschisă
Adresată Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, Adrian Curaj
Ref: Desfiinţarea Consiliului Naţional de Etică

Stimate domnule ministru Adrian Curaj,
Aţi luat decizia de a revoca Consiliul Naţional de Etică, a cărui atribuţie principală era analiza sesizărilor de abateri de la normele de bună conduită în activitatea de cercetare-dezvoltare, mai exact, cu analiza tezelor de doctorat si cu suspiciunile de plagiat.
De la desfiinţare până acum au trecut 49 de zile, răstimp in care nu a fost instituit un alt organism care să preia aceste atribuţii.
Infiinţarea unei alte comisii nu ar fi o problemă stringentă in momentul actual, dacă legea (Legea 206/2004) nu ar prevedea un maxim de 90 de zile in care Consiliul National de Etică trebuie să dea un răspuns pentru tezele aflate in analiza comisiilor.
In acest caz, intrebarea care se ridică este următoarea: Ce se intâmplă cu aceste lucrări, in condiţiile in care sunt foarte multe persoane care asteaptă un răspuns, iar instituţia a fost desfiinţată?!? Ce se intâmplă cu termenul acela de 90 de zile prevăzut de lege?!
Va spun eu! Incălcaţi legea!
Aţi recurs la o soluţie urgentă si facilă, aceea de a desfiinţa organismul, fără să luaţi in calcul consecinţele legale ale acestui gest.
Vă intreb, domnule ministru, cum veţi gestiona această problemă? Aveţi un plan cu soluţii concrete de rezolvare?
Aţi considerat oportun sa emiteţi o ordonanţă de Guvern, prin care se abrogă 2 articole din lege, crezând ca veţi rezolva problema!
Va asigur, domnule ministru, că nu asa se face reforma!
De asemenea, vă cer public să faceţi cunoscut numărul tezelor care se aflau in analiza comisiei, la data la care a fost desfiinţat Consiliul, cât si numele persoanelor a căror teze sunt in verificare. Mai mult de atât, este important ca opinia publică să stie care sunt titlurile lucrărilor analizate, cât si numele coordonatoriilor acestora.
Aveti curaj, domnule ministru, să-mi răspundeti la intrebari sau preferati să incălcaţi legea in mod abuziv, cât si increderea pe care v-au acordat-o cetăţenii?!?
Unde este transparanţa si responsabilitatea pe care aţi invocat-o de atâtea ori d-voastră si Guvernul din care faceţi parte?

Cu deosebit respect,
Pop Liviu Marian
Senator PSD

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE