Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Mihai Tudose sabotează PSD şi turismul românesc de dragul protejetei lui Mazăre

Postat la: 07.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat ca ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, risca sa fie demis de catre premierul Victor Ponta ca urmare a faptului ca este incapabil sa promoveze in Parlament un proiect de lege a turismului bine fundamentat, care, ulterior, sa devina practic o constitutie a turismului.

In urma cu aproape trei luni de zile, Mihai Tudose s-a angajat fata de PSD si Guvern ca la 1 septembrie va trimite catre Parlament acest proiect de lege, dar nu s-a facut macar o schita acestuia. Intre timp, liberalii ca sa-si bata joc de cei de la PSD au promovat un proiect de lege a turismului facut pe genunchi care a fost deja aprobat de Senat, ajungand acum la Camera Deputatilor.

Insa, acest proiect este contestat vehement de catre asociatiile patronale si profesionale din acest sector economic.Ca urmarea acestei situatii, in aceasta saptamana, ministrul Mihai Tudose vrea sa mai dreaga busuiocul, adica sa incropeasca cat de cat un proiect de lege a turismului, dar este, in continuare, sabotat si luat la misto de catre vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT)- Mirela Matichescu, si de secretarul de stat- Bogdan Pandelica.

Batjocură şi golănie instituţionalizate

Pe data de 27 iulie 2015, tandemul Bogdan Pandelica- Mirela Matichescu si reprezentantii patronatelor din turism au stabilit ca o echipa de specialistii desemnati de fiecare fiecare entitate in parte sa lucreze la elaborarea proiectului de lege a turismului. Insa, nici pana azi, ministerul si ANT nu si-au desemnat oamenii in aceasta echipa de lucru, pentru ca Matichescu si Pandelica au fost prea ocupati cu plimbarile in strainatate si cu sejururile prelungite pe Litoral. Mai, mult cei doi au reusit, ieri, sa-si bata joc intr-o maniera ciocoiasca de reprezentatii asociatiilor profesionale si patronale din turism.

Luni, la orele pranzului, reprezentantii patronatelor au fost anuntati de ANT si minister ca a doua zi, la orele 12.00, sunt invitati sa discute despre legea turismului. Dar, ieri, cu o jumatate de ora inainte, adica la 11.30, intalnirea a fost anulata de catre ANT si minister, fara nicio explicatie. Mai multi reprezentanti ai Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) aflati in drum catre Bucuresti pentru a participa la dezbatere au trebuit sa faca cale intoarca sute de kilometri pentru ca Mirela Matichescu, Bogdan Pandelica si Mihai Tudose s-au razgandit peste noapte. Adica, la loc comanda, ca asa vor muschii nostri.

Patronatele cer premierului sa-i demită pe cei care sabotează turismul românesc

Ca urmare a acestei situatii batjocoritoare, aseara, prin adresa nr. 284.809, FPTR l-a anuntat, in scris, pe ministrul Mihai Tudose ca-i vor cere public premierului Victor Ponta demiterea celor care saboteaza turismulu romanesc, pentru ca „atat ministerul cat si ANT-ul au avut alte prioritati pe timpul verii si inceperii toamnei, atat pe litoral cat si in strainatate".

„Probabil, ca domnul ministru Mihai Tudose- care nu a avizat favorabil proiectul de lege din Parlament, insista pe redactarea unei forme proprii a legii turismului, si speram ca presiunile pentru aceasta urgenta nu vin din partea aceluiasi grup de interese (nr, red condus de catre Dragos Anastasiu si Alin Burcea) care doresc dezemembrarea ANT si infiintarea ORT (Oficiul Roman de Turism). Consideram ca singura solutie este ca ministerul si ANT-ul sa respecte cele stabilite in data de 27.07.2015 si sa desemneze specialistii pe domenii, in vederea armonizarii tuturor reglementarilor care guverneaza activitatea de turism in prezent", se mentioneaza in scrisoare de protest a FPTR adresata ministrului Mihai Tudose.

Aranjamente pentru evaporarea a 400.000 de euro, fără licitaţie

O dovada in plus ca protejata lui Radu Mazare, vicepresedintele ANT, Mirela Matichescu, isi bate joc de ministrul Mihai Tudose este si actiunea care a avut loc la inceputului acestei saptamanii. Concret, Mirela Matichescu a convocat la sediul ANT pe mai multi abonati de serviciu la banii publici ca sa vada cum se poate imparti vreo 400.000 de euro, fara licitatii, pentru diverse susanele regizate de catre aceasta si grupul sau de interese.

Adica, sa atribuie bani, pe bucatele, celor agreati de Mirela Matichescu pentru diverse actiuni obscure, dar sa nu fie nevoie de licitatie. Desi, Mihai Tudose transmisese clar ca proiectul de lege a turismului este actiunea prioritara din aceasta saptamana, pupila lui Mazare a ignorat recomandarea ministrul economiei, comertului si turismului, fiind preocupata de impartirea echitabila, dar cu dedicatie, a 400.000 de euro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE