Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, girează şi garantează prăbuşirea companiei Tarom

Postat la: 07.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma cu o luna si jumatate, ZIUAnews a solicitat ministrului Transporturilor, Iulian Matache, în baza Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, cateva informatii privind activitatea companiei Tarom si a managerului belgian Christian Heinzmann pe primele sase aluni ale anului 2015.

Solicitarea venea si ca urmare a faptul ca Iulian Matache a fost membru in Consiliul de Administratie de la Tarom, incasand anul trecut 24.111 de lei, adica circa 5.500 de euro. Insa, demnitarul din fruntea Ministerului Transporturilor l-a durut in cot de solicitare, si dupa, abia la vreo zece zile, dupa depasirea termenului legal de raspuns, a catadicsit sa dea un raspuns genial, intr-o limba de lemn pe care si nici macar Ceuasescu nu o folosea.

„Urmare solicitarii dvs., va comunicam ca evaluarea activitatii directorului general al TAROm se face de catre consiliul de administratie in conformitate cu prevederile art 36 alin. (5) din OUG nr 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, inclusiv "executia contractului de mandate, cat si a planului de management". Adica, „Evaluarea activităţii directorilor de către consiliul de administraţie sau, după caz, a membrilor directoratului de către membrii consiliului de supraveghere va viza atât execuţia contractului de mandat, cât şi a planului de management". Bingo! Ce informatie bomba ne transmite Iulian Matache prin copy-paste-ul dat pe un articol din OUG 109.2011?!

El vrea sa proateasca opinia publica, ascunzandu-se in spatele Consiliului de Administratie de la Tarom, din care chiar el a facut parte, si unde Ministerul Transporturilor are reprezentati, Mai mult, chiar Iulian Matache a fost de acord cu numirea temporara a consilierului superior Dan Aurel Machita ca presedinte al CA de la Tarom. Practic, prin refuzul de transmite informatii care ar trebui sa fie publice, Iulian Matache continua sa gireze aranjamanetele si ingineriile lui Christian Heinzmann, contribuind astfel la finalizarea operei de prabusire a companiei TAROM regizata de catre managerul belgian cu sprijinul unor reprezentanti ai Ministerului Transporturilor.

Trebuie precizat ca Christian Heinyamann a fost pus in fruntea Tarom, in 2012,pe vremea ministrului Ovidiu Silaghi, si de atunci compania inregistreaza anual pierderi uriase. Dar cu toate ca Christian Heinzamann nu a respectat in niciun an prevederile contractului de mandat si a planului de manangemet, el este mentinut pe functia incasand astfel lunar 10.000 de euro, plus un bonus pe fiecare luna de vreo 4.500 de euro.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE