Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Omul de legatura al lui Mohammad Munaf si Dr Yassin in Scandalul răpirii jurnalistilor

Postat la: 06.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziuanews a intrat in posesia unei note extrem de interesante vizavi de culisele rapirii ziaristilor români in Irak. O parte din aceste informatii se verifica destul de usor, altele au trebuit sa fie confirmate de investigatiile reporterilor nostri, iar o mica parte din ele raman sub semnul intrebarii, ele trebuind a fi luate ca atare, pana la proba contrarie. Am ales sa publicam aceste informatii pentru ca opinia publica sa discearna si sa afle ce a fost in spatele acelei actiuni.

"Persoana care a jurat pe Coran intr-un grup musulman din Bucuresti ca a avut in mina banii de recompensa incredintati pentru plata rascumpararii pentru cei trei ziaristi romani asa zis rapiti in Irak este AHMED HAQI KHALIL AL OBAIDI, cunoscut pe numele mai scurt AHMED HAKI. Haki se trage dintr-un trib numeros din Peninsula Obaidi si este nascut in Fallujah, Irak. Are in jur de 45 de ani. Nu are cetatenie romana.

S-a stabilit in Romania prin anii 1995-97. A facut afaceri cu tigari contrafacute carora le aplica timbre false intr-un apartament de bloc cu niste zilieri. A fost asociat cu ZOUHAIR ABDEL WAHED, cetatean sirian, agent de legatura al Muhabharatului sirian cu serviciile secrete romane. Afacerile cu tigari s-au desfasurat prin mai multe societati numite Queen Monaco SRL. Haki a inregistrat in Romania marca de tigari 'Zorro', pe care n-a fabricat-o insa niciodata, el s-a folosit de licenta ca sa produca alte marci célèbre, piratate.

Apropiat de Mohammad Munaf, de Tahle Fadel si de Dirar Kutaini, fostul sef al celulei de partid Baath pe linga Ambasada Republicii Arabe Siriene la Bucuresti, in prezent presedinte al CCERPA. In 2002, Ahmed Haki era monitorizat in Romania, cautat prin Interpol pentru mai multe infractiuni si obiect al unui dosar DIICOT. In 2003, dupa caderea regimului Saddam Hussein, Haki este expulzat impreuna cu mai multi irakieni, in urma delatiunilor semnate de Amer Obaid Eyada, seful comunitatii irakiene din Romania la acea data si fost asociat al fiului lui Saddam.

Ahmed Haki a plecat in Irak unde, in mod suprinzator, nu a fost tinta represaliilor noilor autoritati, desi fusese expulzat ca saddamist. In martie 2005 se afla in Irak, unde a fost contactat de Mohammad Yassin. Impreuna cu Yassin a facut demersuri obscure care au ajutat chipurile la eliberarea si repatrierea jurnalistilor romani. La scurta vreme dupa eliberare, Haki se intoarce in Romania cu ajutorul lui Yassin.

Se afla in Romania si in prezent, locuieste in Bucurestii Noi pe strada (...). Dosarul DIICOT a fost blocat si asa a ramas iar autoritatile romane au ignorat in mod voit solicitarile INTERPOL. In prezent, Haki se ocupa cu intermedieri in constructii si vinzari de imobiliare, ca persoana fizica autorizata. Este foarte prezent in comunitatea araba si apreciat cintaret de moschee.

Haki este presedintele Uniunii Irakienilor din Romania, demnitate pe care a ocupat-o cel care l-a denuntat in 2003, Amer Obaid Eyada, denunt in urma caruia a fost expulzat. In strinsa legatura cu Uniunea Arabilor din Romania, condusa de Mohammad Yassin si locotenetul acestuia, Rifai Issam, fost presedinte al Ligii Arabilor Sirieni din Romania si asociat al lui Dorin Iacob, fost consilier prezidential, in functie in martie-aprilie 2005, fost sef de cabinet al lui Virgil Magureanu. Haki a fost casatorit de trei ori, cu doua romance si cu propria sa verisoara, a mai avut o casatorie neconsumata cu o musulmana si este casatorit in prezent cu o alta femeie."

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE