Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Panciu-Condoiu-Riteş, tripleta penală de la Camera Deputaţilor

Postat la: 10.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca secretarul general Cristian Panciu taie si spanzura in Camera Deputatilor dupa cum bunul sau plac. Practic angajeaza cand vrea si pe cine vrea si dispune achizitionare bunurilor si serviciilor in functie de interesele personale sau de grup.

Insa, de cand Cristian Panciu a ajuns la Camera Deputatilor, adica mai exact de prin 2013, el a cautat permanent sa-l aiba aproape pe Vasile Condoiu, angajat permanent al Ministerului Afacerilor Interne. Practic, din sase in sase luni, Panciu a solicitat MAI sa-l detaseze la Camera Deputatilor pe Vasile Condoiu, chiar daca anul trecut seful deputatilor, Valeriu Zgonea, a decis ca nu mai are nevoie de serviciile ofitelui MAI. Insa, Cristian Panciu l-a nimit cu de la sine putere in mai multe posturi cheie din Camera Deputatilor, cum ar fi cel de director al Directiei Afaceri Interne sau cea de director general la Secretariatul secretarului general al Camerei Deputatilor.

Cu toate ca la inceputul acestui an, ministrul Gabriel Oprea a refuzat ca Vasile Condoiu sa mai fie detasat la Camera Deputatilor, Cristian Panciu l-a pacalit intr-un mod smecheresc pe ministrul afacerilor interne printr-un aranjament cu sefului Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din MAI, secretar de stat- chestor principal de politie, Gheorghe Nicolae. Astfel, Vasile Condoiu a ajuns, din nou, intr-un post caldut la Camera Deputatilor in preajma lui Cristian Panciu.

Insa, ceea ce este mult grav si oricand poate avea conotatii penale este faptul ca Vasile Condoiu nu detine certificat de securitate pentru acces la informaţii naţionale clasificate din partea Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Practic, Condoiu a avut si are acces la documente clasificate, desi nu detine certificat din partea ORNISS.

Trebuie precizat ca Vasile Condoiu a fost sef al Oficiului Roman pentru Imigrari de unde a fost destituit dupa ce a manageriat un contract semnat dupa publicarea anuntului de participare la licitatie nr. 70129/din 19.12.2008, privind furnizarea catre Oficiul Roman pentru Imigrari de echipamentele necesare in vederea producerii documentelor pentru straini. Este surprinzator, ca secretarul genenral Cristian Panciu, si Ionut Riteş, seful oficiului din Camera Deputatilor care verifica si solicita eliberarea certificatelor ORNISS, au dat acces, ani de zile, lui Vasile Condoiu la documente clasificate, desi acesta avea retras certificatul ORNISS de cand a fost destituit pentru licitatia trucata de la Oficiul Roman pentru Imigrari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE