Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Planul politic al primarului-suspendat Vanghelie

Postat la: 26.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După plasarea sa în arest la domiciliu, Marian Vanghelie şi-a schimbat total stilul de viaţă. Edilul-suspendat se trezeşte în fiecare dimineaţă la 7.30-8.00, face oarece gimnastică de întreţinere, urmează un regim alimentar strict şi organizează numeroase întâlniri politice în vila de lux de la Snagov.

Unul dintre musafirii lui Vanghelie - Robert Vişan, liderul grupului consilierilor locali ai PSD - a dezvăluit, în exclusivitate pentru ZIUAnews, planul politic al acestuia.

Vrea să-şi facă partid

Deşi e mai aproape de "Beciul Domnesc" decât de o carieră în lumina reflectoarelor, Marian Vanghelie doreşte preluarea controlului asupra organizaţiei PSD Sector 5, demiterea actualului edil interimar, liberalul Dan Croitoru, sprijinirea unui candidat independent la primăria Sectorului 5, înfiinţarea unui nou partid de stânga - Partidul Social Democrat Independent, ce ar presupune desfiinţarea de facto a grupării lui Mircea Geoană! - şi, după rezolvarea statutului juridic personal, vrea să îşi ducă mai departe războiul cu Gabriel Oprea şi Victor Ponta pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru arestarea sa.

Geoană, în offside

Pentru atingerea acestor scopuri, Vanghelie a organizat o agapă la care i-a invitat pe susţinătorii săi din PSD - aşa-numiţii "vanghelioţi" - dar şi pe apropiaţii care ocupă diverse funcţii în Parlament şi administraţia publică. Fostul pesedist le-a expus planurile sale politice, iar unele dintre acestea au fost deja puse în aplicare. Momentan, Vanghelie a retras şase parlamentari dintre cei pe care îi adusese în partidul lui Mircea Geoană, acesta din urmă riscând ca, în curând, să mai rămână cu un singur deputat: Florentin Gus, finul său.

Oprescu, lucrat de Vanghelie?

Ca o paranteză, prin PSD umblă zvonul că, pe când se afla în spatele gratiilor, Vanghelie l-a "servit" procurorilor anticorupţie pe Sorin Oprescu, facilitând astfel, indirect, ascensiunea noului primar general interimar al Capitalei, Dan Ştefănel Marin, care, în fond, i-a fost om de casă. Precizăm că Marin a fost membru PSD Sector 3 sub mandatul lui Bogdan Georgescu (dintotdeauna fidel edilului-suspendat) şi a fost impus chiar de Vanghelie, în 2012, drept consilier general pe locurile PPDD.

Totodată, Marin a candidat pentru un post de parlamentar la Galaţi, tot pe listele PPDD, fiind sprijinit de Vanghelie pe locurile "donate" de prietenul său Dan Diaconescu. În cazul arestării lui Sorin Oprescu, se ştie că omul care îi transporta plicurile cu mită - fostul şofer personal Cristi (zis "Grenadă") era omul clanului Cămătaru, iar Vanghelie (fiind în relaţii apropiate cu şefii acestei organizaţii), ar fi putut fi la curent cu "activitatea infracţională" a lui Oprescu, cât şi a consilierului personal Moni Wingler.

Dovada întâlnirii de la Snagov

Contactat de ZIUAnews, Vişan Robert - liderul grupului consilierilor locali ai PSD - ne-a confirmat întrunirea organizată de Vanghelie în vila de la Snagov şi ne-a dezvăluit o parte dintre planurile primarului suspendat.

Demiterea lui Croitoru

"Împreună cu Vanghelie, vrem să-l demitem pe Dan Croitoru din funcţia de primar interimar al Sectorului 5 fiindcă a început să facă jocuri politice. Şi-a angajat prietenii în poziţii cheie - Sorin Petrovici la Economat şi Niţu la ADP - şi îşi face campanie electorală pe banii primariei visând să-i ia locul lui Vanghelie.

Chiar dacă Croitoru şi Niţu sunt naşii mei, voi vota cu placere demiterea primarului interimar pentru că eu sunt de modă veche şi ţin la principii. La ora actuală, mai avem nevoie doar de două voturi pentru a reuşi demiterea lui Croitoru şi sperăm să îi convingem şi pe reprezentanţii PMP din Consiliul Local.

Florea, Stoichiţă sau Marin

Dacă Vanghelie nu va putea candida, pentru primaria Sectorului 5 vom spijini un candidat independent sau al PSD. Vanghelie nu va susţine variantele vehiculate "pe surse": Cristian Rizea, Bogdan Georgescu (şeful de facto al Poliţiei Locale Sector 5), Leo Petre (city-manager) sau Octavian Mirea (fostul director ADP). Dacă Vanghelie nu va candida, avem doar două variante: deputatul PSD Daniel Florea sau Cătălin Stoichiţă, independent sau din partea PSD.

Dacă aceste două opţiuni nu se vor dovedi viabile, ne-am gândit la un plan-surpriză, în funcţie de evoluţiile politice din PMB şi CGMB: să-l susţinem pe Ştefănel Marin pentru primăria Sectorului 5, din partea UNPR sau din partea alianţei PSD-UNPR.

Rizea, acţionat în instanţă

În privinţa grupului de consilieri locali excluşi din PSD în mod nestatutar de Rizea, am stabilit că ne vom reîntorce în partid numai împreună cu Cătălin Stoichita, sau daca Rizea va fi demis de conducerea PSD şi înlocuit cu deputatul Daniel Florea.

Personal, nu cred că Vanghelie a furat 30 de milioane de euro - în casa lui nu s-au găsit saci cu bani ca în vila lui Oprescu de la Ciolpani. Totodată, Consiliul Local nu a primit nici solicitare din partea instituţiilor statului pentru a se constitui parte civilă în dosarul penal deschis pe numele lui Vanghelie.

Daune morale în valoare de 75.000 de euro

Dacă este să mergem strict pe lege, răspunderea penală o poartă cel care a plătit lucrările de asfaltare realizate pe hârtie, adică directorul ADP - Octavian Mirea, actualul prieten al lui Cristian Rizea. Noi - consilierii locali excluşi din PSD - l-am acţionat în instanţă pe Rizea şi îi cerem daune morale de 75.000 de euro.

Cam atât costă şi jeep-ul Range Rover cu care se plimbă el, deşi nu l-a trecut în declaraţia de avere! Să ştiţi că Vanghelie vrea să-l "belească" pe Rizea după un vechi obicei balcanic şi să-l trimită pachet în Insula Mare a Brăilei la cules de porumb", ne-a declarat Robert Vişan.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE