Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Post ilegal de director la Tarom pentru ginerele unei directoare controversate de la Ministerul Transporturilor

Postat la: 22.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De aproape doi ani de zile, Ministerul Transporturilor este bulversat de deciziile aberante si intarziate ale directorului juridic, Anisoara Cornila. Profitand de situatia confuza de plecare a ministrului Ioan Rus, Anisoara Cornila si-a impus ginerele- Tiberiu Ticlea, in Consiliul de Administratie de la Tarom desi acesta nu indeplinea conditiile impuse de OUG 109/2011 prvind guvernarea corporatista a intreprinderilor, fiind doar un simplu avocat scolit la universitate particulara unde este boss chiar tatal sau.

Dar, Anisoara Cornila nu s-a multumit cu postul membru al ginerelui sau in CA de la Tarom.si, profitand de naivitatea fostului ministru Iulian Matache, s-a inteles cu managerul belgian al companiei aviatice Christian Heinzmann, si au decis infiintare unui post de director administrativ. Din punct de vedere legal acest post nu se putea infiinta penru ca nu este prevazut in organigrama si, ca atare, nu este bugetat, dar Heinzmann ca sa-i faca pe plac lui Cornila a infiintat postul care a fost deja ocupat tocmai de ginerele directoarei juridice de la Ministerul Transporturilor- Tiberiu Ticlea.

Mai mult, pentru infiintarea si ocuparea unui asemenea post trebuia sa existe si aprobarea CA de la Tarom, care insa nu exista si nici nu putea exista. De ce? Pentru ca nu poti tu CA sa ceri infiintarea unui post de director pentru un membru CA. Dar pentru Cornila si Heinzmana acest lucru a fost posibil si ca urmare a faptul ca fostul ministru Iulian Matache a fost o marioneta in mana directoarei juridice. De fapt, madam Cornilă se lauda in minister ca Mircea Jorj, Iulian Matache si noul ministru Dan Costescu nu-i misca in front si nu se face nimic fara sa o intrebe sau sa o consulte pe ea. Chiar asa a ajuns un minister ca transporturilor sa-si faca agenda dupa Anişoara Cornilă, fostul gestionar dutty-free dîn Vama Giurgiu?

Cornilă, sponsorizată de fundaţia senatorul PSD- Liviu Pop cu bani de la Romatsa

Trebuie precizat ca Anişoara Cornilă a găsit o modalitate inedită de a-şi promova imaginea pe site-urile de socializare. Ţinute provocatoare în culori vii- fuste scurte, decolteuri generoase, pantofi cu toc înalt, poziţii lascive şi priviri languroase. Aşa se prezintă Anişoara Cornila în fotografiile efectuate în diferite birouri şi săli din clădirea Ministerului Transporturilor.

ZIUAnews a relatat că ea a descoperit o modalitate aparte de a beneficia de sponsorizare din parte unei companii aflate sub tutela acestui minister. Astfel, în iulie 2014, Fundaţia Liviu Pop Marian, controlată de către senatorul PSD de Maramureş- Liviu Pop, solicită Regiei Autonome- Administraţia Română a Serviilor de Trafic Aerian- ROMTSA SA o sponsorizare de 8.000 de euro pentru doamna Anişoara Cornilă. Ulterior acestei cereri, Consiliul de Administraţie de la ROMATSA, din care unul dintre membri este chiar directorul general din Ministerul Transporturilor, Anişoara Cornilă, a aprobat contractul de sponsorizare nr. 16729/31.07. 2014 pentru fundaţia senatorului PSD.

La câteva zile, mai exact pe 6 august 2014, ROMATSA emite ordinul de plată 3139 pentru suma de 35.400 de lei pentru sponsorizarea solicitată de Fundaţia Liviu Pop pentru directorul Anişoara Cornilă. Practic, directorul Anişoara Cornilă a cerut sponsorizare la ROMATSA, prin fundaţia senatorului de Maramureş, şi tot ea, în calitate de membru în Consiliul de Administraţie, îşi aprobă suma de sponsorizare.

Birourile Ministerului Transporturilor, studiouri foto pentru Anişoara Cornilă


Mai trebuie spus că Anişoara Cornilă a venit la Ministerului Transportuilor la începutul acestui an de la Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica" S.A. de unde,in 2013, a încasat 133.700 de lei, adică peste 11.000 de lei pe lună, reprezentând în jur de 2.500 de euro. Înainte de 1990, Anişoara Cornilă a fost gestionar dutty-free în Vama Giurgiu, ocupându-se cu aprovizionarea şi vânzarea mărfurilor în valută, iar din 1990 până în 2005 a coordonat un lanţ de magazine aflate în sistem duty-free tot în Vama Giurgiu. Din 2005 până în 2009 a fost director la Compania Naţională "Poştă Română" S.A, după care a ajuns la Translectrica.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE