Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Primăria Constanţa a "sponsorizat" HOTEL LAGUNA din Mamaia cu 1,3 milioane lei

Postat la: 06.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

GOLD CONSULT SA Constanţa, firma care deţine HOTEL LAGUNA din Mamaia, a intrat direct în faliment, invocând datorii pe care nu le poate achita în valoare de 24.430.232,31 lei. Cererea debitoarei a fost admisă de Tribunalul Constanţa pe 6 noiembrie 2015. Ieri, 5 ianuarie 2016, lichidatorul judiciar MAESTRO a publicat tabelul preliminar al creanţelor, în condiţiile în care termenul maxim impus de instanţă a fost 31 decembrie 2015.

Masa credală depăşeste cu puţin 30 de milioane lei, dar creanţe de 5,28 milioane lei sunt înscrie sub condiţie, fiind vorba în principal de o garanţie de 5,05 milioane lei pentru un credit contractat de GRUP MEDIA SUD COMPANY SRL la CEC BANK. Aproape jumătate din masa credală este reprezentată de creanţa deţinută de ELENA BABINCIUC (68 de ani) - 12,27 milioane lei, în condiţiile în care ea a solicitat cu aproape 4 milioane lei mai mult, dar lichidatorul nu a acceptat suma de 3,95 milioane lei, "reprezentând penalităţi de întârziere întrucât nu s-a prezentat modul de calcul".

Al doilea creditor ca importanţă este CEC BANK, cu o creanţa garantată de 9,94 milioane lei, plus garanţia menţionată anterior. Şi Primăria Constanţa se numără printre "sponsorii generoşi", taxele şi impozitele locale neachitate de HOTEL LAGUNA ridicându-se la aproape 1,3 milioane lei, doar o creanţă de 120.970,79 lei fiind garantată.

Lichidatorul judiciar nu pare an fi foarte interesat de respectarea Legii 85/2014, motiv pentru care îşi permite să deruleze etapele procedurii după bunul plac. Astfel, tabelul preliminar al creanţelor a fost publicat cu întârziere, iar despre raportul privind cauzele şi împrejurările insolvenţei nu s-a publicat nicio menţiune.

Ieri, 5 ianuarie 2016, ora: 12:00, a fost convocată prima şedinţă a Adunării Creditorilor. La acel moment, BPI-ul în care a apărut tabelul nu era postat pe site-ul oficial. Dar la câte nereguli se înregistrează din partea administratorilor judiciare în dosarele de insolvenţa, asta e nesemnificativă, scriu cei de la supervizor.ro

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE