Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












PRIMA TV: datorii de 106,73 milioane lei; Huidu are de recuperat 3,7 milioane lei; iar statul a luat o ţeapă de 24 milioane USD

Postat la: 29.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe 19 august 2015, Tribunalul Bucureşti a hotărât deschiderea procedurii generale de insolvenţă împotriva debitoarei PRIMA BROADCASTING GROUP SRL Bucureşti, societate care deţine licenţa pentru postul PRIMA TV, plus licenţa audio pentru RADIO M PLUS. Joi, 26 noiembrie 2015, administrator judiciar provizoriu SMDA INSOLVENCY SPRL a publicat tabelul preliminar al creanţelor, care include creanţe acceptate "din prima" de 106,73 milioane lei.

Deşi această sumă este mult mai mare decât totalul datoriilor din bilanţul pe anul trecut (64,28 milioane lei la 31 decembrie 2014), este mult mai mică decât cea solicitată de creditori, de peste 208 milioane lei (44,27 milioane lei + 9,93 milioane euro + 29,83 milioane dolari). Această diferenţă enormă provine în cea mai mare parte din neacceptarea creanţei solicitate de AUTORITATEA PENTRU ADMINISTRAREA ACTIVELOR STATULUI (AAAS), în valoare de 24.121.258,17 USD (96,815 milioane lei). Administratorul judiciar nu este foarte generos în explicaţii şi motivează sumar faptul că nu a acceptat creanţa: "sumă necuvenită ca urmare a cesiunii şi restul prescrisă". În aceste condiţii, rămâne de lămurit la ce cesiune se referă practicianul în insolvenţă, care este partea prescrisă şi de ce a permis o instituţie a statului să se prescrie creanţa.

În afară de AAAS, statul mai este înscris la masa credală prin ANAF, cu o creanţă de 520.898 lei. Dintre vedetele postului, se remarcă pe lista creditorilor Pupăză din serialul "Trăsniţii", societatea GRIG CHIROIU MEDIA COMPANY SRL având de de recuperat 1.057.304 lei, sumă care reprezintă mai mult de un sfert din cifra de afaceri pe anul trecut. Şerban HUIDU, prin intermediul firmei HODORONCTRONC PRODUCTION SRL este şi mai afectat, creanţa din tabel, de 3,7 milioane lei, depăşind cu 60% cifra de afaceri pe 2014.

Lipseşte din lista creditorilor Mihai GĂINUŞĂ, acesta numărându-se printre "fericiţii colaboratori" care şi-au recuperat banii înainte de deschiderea procedurii, după ce firma lui, TROSC-PLEOSC PRODUCTION SRL, a intentat două procese la finalul anului 2014, în unul dintre acestea solicitând insolvenţa debitoarei.
Interesant este faptul că PRIMA BROADCASTING GROUP SRL nu are datorii către nicio bancă, iar creanţele salariale sunt minore, de numai 20.093 lei. În schimb, datorii importante se înregistrează către mai mult asociaţii care colectează/administrează drepturile de autor, iar o prezenţă inedită în tabel este cea a ADMINISTRAŢIEI NAŢIONALE DE METEOROLOGIE.

GRAFFITI RED SRL (firmă controlată, prin intermediul unui companii din Olanda, de Cristian Ionel BURCI) cu 37,36 milioane lei şi WARNER BROS. INTERNATIONAL TELEVISION DISTRIBUTION INC. cu 20,63 milioane lei sunt cei mai mari doi creditori şi deţin peste 50% din masa credală (în forma iniţială). Dacă AAAS va contesta neacceptarea creanţei şi va avea câştig de cauză, ar deveni cel mai important creditor, dar pare că jocurile au fost făcute astfel încât această datorie "să se evapore". Prima şedinţă a Adunării Creditorilor este convocată pe 3 decembrie 2015, ora 12:00, la RIN Central Hotel (Bucureşti, str.Traian nr.55A), et.7, sala "Mircea Eliade", iar următorul termen de judecată în Dosarul 29419/3/2015 este pe 17 martie 2016.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE