Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Revista lui Andrei Chiliman iubește hingherii de mașini

Postat la: 11.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

De mai bine de cinci ani de zile, Primăria sectorului 1, care se consideră „Capitala Capitalei", scoate o revistă periodică având aceeași titulatură, bineînțeles din banii contribuabilului. În care sunt promovate propagandistic realizările edilului șef și ambițiile de viitor ale acestuia.

Publicația este distribuită gratuit cetățenilor, fără ca pe aceștia să-i fi întrebat cineva dacă și-o doresc sau mai bine s-ar lipsi, ca taxele ce le sunt impuse în mod samavolnic, fără drept de apel, să fie ceva mai reduse. În ultimul număr din luna iunie, „Capitala Capitalei" deschide ediția, criticând voalat faptul că ridicarea mașinilor parcate neregulamentar n-ar trebui interzisă, cu toate că a fost declarată nelegală de către Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

Și asta, în timp ce primarul Andrei Chiliman tocmai fusese reținut pentru 24 de ore de către DNA, sub acuzația de trafic de influență, faptă asimilată corupției. Cu mențiunea că, la ora actuală, primarul este cercetat sub control judiciar, adică în stare de libertate, dar suspendat din funcție.

20% pentru Primărie, restul pentru șmecheri

Pentru a convinge contribuabilul că ridicarea mașinilor este necesară, realizatorii reviste aduc drept argument faptul că și la Viena se întâmplă la fel, contravenienții fiind pasibili de amenzi de 242 euro. Iar pe raza sectorului 1, amenda în lei era cea mai mică, raportat la cele impuse în stil hingheresc la celelalte sectoare, și aceste hotărâri de consliul local fiind declarate nelegale de către ÎCCJ.

Numai că nimeni nu informează populația în mod corect, precizând faptul că, din această taxă, doar 20% revenea Primăriei sectorului 1, restul umflând conturile hingherilor auto propriu-ziși, care ridicau mașinile. Publicația cu pricina - de care nimeni n-are nevoie, dat fiind conținutul propagandistic și îndeobște mincions al acesteia - este coordonată de către consilierii principali ai primarului, pe nume: Cristina Dima, Simona Ecaterina Străjeriu și Dragoș Ștefan Raportaru, de care până la ora actuală nu s-a auzit nimic în presă.

Ceea ce surprinde, însă, este faptul că respectivii - potrivit propriilor declarații de avere - subzistă cu retribuții situate cu mult sub salariul minim pe economie, ceea ce e foarte greu de crezut. La fel cum imposibil de înghițit este faptul că, în urma activității lor pseudogazetărești, respectivii n-au declarat până în prezent niciun profit. Să ne fie cu iertare...

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE