Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rovana Plumb a girat o gaură de peste 2.000.000.000 de euro la Casa Naţională de Pensii Publice

Postat la: 02.12.2016 - 10:45 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Curtea de Conturi a Romaniei a descoperit nereguli în valoare de peste 2 miliarde de euro la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), sumă egală cu subvenţia pe care Casa a primit-o de la bugetul de stat anul trecut. Auditul a scos la lumină abateri contabile grave, dar şi prejudicii financiare care au constat, în principal, în acordarea unor plăţi nelegale în anul 2014 cand Ministerul Muncii era condus de catre Rovana Plumb.

În urma auditului financiar efectuat la Casa Naţională de Pensii Publice, Curtea de conturi a constatat abateri în valoare totală de 10 miliarde de lei, pentru perioada 2012 - 2014. Conform raportului depus în Parlament, două case teritoriale de pensii au făcut modificări contabile în valoare de 9 miliarde de lei fără documente justificative. Curtea a constatat nereguli în efectuarea unor plăţi. Casa a dat pensii anticipate în valoare de 10 milioane de lei unor persoane care realizau venituri şi din salarii.

De asemenea, au fost efectuate plăţi nejustificate reprezentând pensia de urmaş. Totodata, CNPP a plătit, în mod voluntar, aproape jumătate de milion de lei, unor persoane care încă se aflau în proces cu instituţia, fără a fi pronunţată o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Curtea de Conturi a mai constatat şi că instituţia a plătit pensii şi facilităţi precum transportul pe calea ferată, în valoare de 3 milioane de lei, unor persoane decedate. Conform raportului de audit, Casa Naţională de Pensii Publice raportează că are de încasat sume restante în valoare de 14 miliarde de lei, deşi în realitate trebuie să încaseze doar jumătate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE