Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Senatorul PSD Florea Voinea, protejat de ANI si DNA, deși este acuzat de trafic de influență și o țeapă de peste 4.000.000 de euro

Postat la: 21.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatorul PSD de Dolj, Florea Voinea, este protagonistul unui dosar penal desprins dintr-un film de gangsteri aflat pe rolul Inaltei Curtii de Casatie si Justitie. El este acuzat de trafic de influenta pentru un prejudiciu de peste 4.000.000 de euro alaturi de fostul judecator Mircea Moldovan, condamnat la 22 de ani de inchisoare cu executare pentru interventii in cauze de insolventa, dar si controversatii afaceristi craioveni condamnati pentru numeroase inginerii financiare si patrimoniale Constantin Dâlgoci si Alin Giucă.

Mai mult, senatorul PSD este actionar la doua societati comerciale pe care nu le-a mentionat in declaratiile de avere si de interese, dar Agentia Nationala de Integritate a musamalizat cazul. De asemenea, mai multe sesizari catre sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, privind ingineriile lui Florea Voinea si aranjamentele judecatorului Mircea Modovan, au fost clasate printr-o decizie controversata din septembrie 2014.

Aranjament premedit cu iz penal

Printr-un aranjament de tip mafiot, parlamentarul PSD, Florea Voinea, mai cunoscut ca Ică Voinea, a reusit sa ruineze societatea Zimercam Trading SA Bucuresti, unde chiar el detinea 10% din actiuni. In aceasta inginerie, Ică Voinea a fost ajutat de catre controversatii actionarii ai firmei craiovene CD Industries Group SA, Constantin Dâlgoci si Alin Giucă. Dar, rolul important in ruinarea firmei Zimercam Trading controlate de familia Ștefan si Maria Murariu, l-a jucat judecatorul Mircea Moldovan si lichidatorul Ion Constantin.

Practic, calvarul familiei Murariu a inceput din momentul in care Florea Voinea ia adus in aceasta afacere, printr-o smecherie, pe Constantin Dalgoci si Alin Giuca. Astfel, printr-o escrocherie, cei doi ajutati de Florea Voinea au reusit sa puna mana pe patrimoniul urias al fimei familiei Murariu, si, timp de trei de ani, s-au folosit de bunurile acesteia fara sa dea vreun ban. Cum au pus mana Dalgoci si Giuca, prin CD Industries Group SA, pe firma bucureşteană pe care a adus-o în pragul falimentului şi care este aportul la escrocherie adus de senatorul Ică Voinea, a explicat pentru ZIUAnews chiar Maria Murariu, preşedintele SC Zimercam Trading SA Bucureşti.

Încredere înșelată prietenește

"Societatea noastra, Zimercam Trading SA Bucuresti, a avut la inceputul anilor 2000 trei puncte de lucru în Dolj: la Perişor, la Cerat şi în Craiova, iar activele noastre la aceste trei puncte se cifrau la suma de circa 15 miliarde de lei, din care 4 miliarde le-am luat cu împrumut de la BRD Bucureşti. Am garantat, pentru a putea fi creditaţi de bancă, cu toate bunurile imobiliare ale societăţii, precum şi cu depozitele personale în lei şi valută. Am avut însă ghinionul ca, în comuna Perişor, să fie secetă doi ani, iar societatea să rămână în pierdere. Cu alte cuvinte, am intrat în incapacitate de plată! Eram disperaţi şi eu, şi soţul meu, pentru că trebuia să dăm banii la BRD. Atunci deputatul Florea Voinea, bun prieten de-al nostru, dar şi membru asociat la Zimercam, ne-a oferit soluţia salvatoare: să facem un contract de promisiune de vânzare a societăţii cu Dâlgoci Constantin, un cunoscut de-al lui, co-proprietarul - alături de un alt craiovean - al firmei craiovene CD Industries Group SA. Ne-a dat garanţii că cei doi sunt oameni foarte serioşi şi că firma respectivă este viabilă financiar şi interesată să ne cumpere activele, cu tot cu datoriile aferente!", a precizat Maria Murariu pentru ZIUAnews.

Escrocheria Dâlgoci girată de Ică Voinea

Bazandu-se pe relatia de prietenie pe care credeau că exista cu Ică Voinea, Maria şi Ştefan Murariu au început, la insistenţele parlamentarului, tratativele cu firma lui Dâlgoci - CD Industries Group - iar în data de 27 februarie 2002, s-a încheiat între ei contractul nr. 56, prin care s-a stabilit un preţ pauşal de "10,71 de miliarde de lei, un grafic de eşalonare a plăţilor pentru suma convenită", cu specificarea că "transferul de proprietate se va efectua imediat după ridicarea ipotecilor în favoarea BRD Bucureşti". Cu alte cuvinte, Dâlgoci se obliga, prin contractul mai sus menţionat, să achite contravaloarea dobânzii lunare pe care o avea Zimercam la bancă până la data de 31 iulie 2002.

Abia după aceea putea deveni proprietarul societăţii bucureştene. Insa, Dalgoci n-a achitat nimic, ceea ce nu l-a împiedicat însă să se folosească de toate bunurile societăţii pe care pusese mâna în Bucureşti. Pentru familia Murariu a început calvarul financiar. Fiind de bună credinţă, oamenii au predat toate activele lui Constantin Dâlgoci, mai exact firmei acestuia din Craiova. Niciodată, însă, CD Group Industries nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate, aducând societatea bucureşteană în faliment. Dâlgoci nu numai că nu şi-a achitat datoria de aproape 11 miliarde de lei faţă de Zimercam, dar s-a mai apucat să şi vândă, fără drept, bunurile mobile şi imobile ale firmei lui Murariu.

Tergiversare și ignorare pe linia DNA

De altminteri, Maria Murariu, în plângerea penală făcută catre Directia Nationala Anticoruptie, mai exact catre Laura Codruta Kovesi, impotriva lui Dalgoci declară că afaceristul craiovean a refuzat să-şi plătească datoria. Mai mult, răspunsul lui la insistenţele reprezentanţilor Zimercam fiind unul şocant: "Da' nici nu am intenţionat vreodată să vă dau vreun ban! Am pus mâna pe bunuri, să fiţi sănătoşi, să vă văd ce o să-mi faceţi!"

Practic, bunurile societăţii bucureştene au fost rapid vândute de Dalgoci si Giuca - fără forme legale - altor firme din Craiova şi din ţară, pierzându-li-se astfel urma. Trebuie precizat ca prin aceasta afacere pusa pe roate de catre Dalgoci si Giuca si senatorul Ica Voinea a făcut şi victime colaterale. Astfel, societatea bucureşteană Sebastian SRL (de la care Zimercam cumpărase în leasing două maşini marca Dacia 1304 Pick Up) nu şi-a mai văzut niciodată banii pe autoturisme, Dâlgoci luându-le din curtea Zimercam şi vânzându-le la terţi.

Judecatorul Mircea Moldovan, albit de DNA dar condamnat la 22 de închisoare

De mai bine de zece ani, familia Murariu isi cauta dreptatea in instante. A făcut plângeri peste plângeri, împotriva lui Ica Voinea si a acolitilor sai la IPJ Dolj, Parchetul General, Ministerul de Interne, Camera Deputaţilor, Primul Ministru, Preşedintele României. N-a primit niciodată nici măcar un răspuns, fapt care demonstreaza ca Ică Voinea a tinut spatele lui Dâlgoci. Practic, in plangerile catre DNA incluse in dosarul nr. 347/P/2014, Maria Murariu ii acuza pe judecatorul Mircea Moldovan si pe lichidatorul judiciar Constantin Ion de falimentarea firmei Zimercam Trading SA „prin acte si fapte infractionale" rezultand ca „sus numitii, incepand cu anul 2002, au produs societatii amintite un prejudiciu estimat la 4.402.668,40 de euro, in principal prin interpretarea Legii nr.85/2006, modificata, in mod discretionar si speculativ". Totodata, in cuprinsul sesizarilor, Maria Murariu face referire la „comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, luare de mita si trafic de influenta comise de catre magistratul Mircea Moldovan si numitul Voinea Florea, senator in Parlamentul Romaniei".

Abia, pe data de 09.09.2014, procurorul DNA Carmen Țundrea emite o ordonanta prin care claseaza cauza sub aspectul comiterii infractiunii de luare de mita de catre Mircea Moldovan si Constantin Ion, si totodata clasarea cauzei privind traficul de influenta al senatorului Ică Voinea. Intre timp, instanţa l-a găsit vinovat pe Constantin Dalgoci pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, faptă pentru care l-a sancţionat cu zece ani de închisoare, iar judecatorul Mircea Moldovan a fost condamnat la 22 de ani de închisoare cu executare, pentru intervenţii în cauze de insolvenţă. Insa, Maria Murariu nu renunta si a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie ordonanta din 09.09.2014 emisa in dosarul nr.34/P/2014, dar prin incheierea nr163 din data de 04.03.2015 s- a respins ca nefondata plangerea formulata de catre aceasta. Dar, actionarii firmei bucurestene tepuiti de oamenii lui Ică Voinea cu ajutorul judecatorului Mircea Moldovan si lichidatorul Ion Constantin au constestat la ICCJ incheierea din 04.03.2015 si maine este primul termen.

Florea Voinea, prieten la cataramă cu Dâlgoci

Potrivit Mariei Murariu, regizorul acestei inginerii este senatorul Florea „Ica" Voinea. De fapt, cine este Florea Voinea? In 2000, a fost ales pe listele PUR condus atunci de Dan Felix Voiculescu, dar dupa alegerile din 2004 a virat-o catre PSD ajungadn deputat si acum chiar senator al acestui partid. Acesta a fost si este prieten la catarama cu Constantin Dâlgoci si nu a dezminţit niciodată aceasta relatie apropiata Voinea prezentandu-l conducerii Zimercam Trading SA chiar în biroul său de la firma respectivă, asigurându-i că este "un om de cuvânt, un mare om de afaceri al Olteniei şi foarte serios". „Odată intrat în firma noastra, prin schema relatată anterior, Dâlgoci s-a simtit dator faţă de Ică Voinea, si îi face cadou acestuia o vilă în comuna natala a senatorului- Maglavit, de care spune că e foarte legat, el susţinând că este nepotul lui Petrache Lupu", a precizat Maria Murariu pentru ZIUAnews.

ANI a mușamalizat incompatibilitățile lui Ică Voinea

In data de 10 septembrie 2014, Maria Murariu a sesizat ANI privind incompatibilitatiile in care se afla senatorul PSD Florea Voinea, dar ANI nici pana azi nu a dat vreun raspuns. Practic, a musamalizat cazul lui Ica Voinea desi acesta nu a mentionat in declaratiile de avere si de interese postate pe site-ul Camerei Deputatilor si Senatului (vezi documentele) ca este actionar la vedere (10%) la societatile Zimercam Trading SA si MKW- Constructii 2000 SRL.

In sesizarea catre ANI se mai precizeaza ca Ica Voinea are in proprietate un „conac de lux la Mogosoaia", „un apartament de lux intr-un cartier rezidential din Capitala" si un alt „conac de lux vis a vis de casa parinteasca din comuna Maglavit- Dolj". Senatorul Ică Voinea nu a dorit sa raspunda la solicitarea ZIUAnews privind acuzatiile de trafic de influenta in dosarul aflat pe rolul ICCJ.

Ion Teleanu

Documente aici si aici

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE