Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Smen de 15 milioane USD cu TERMOELECTRICA

Postat la: 15.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

TITAN TOTAL GROUP SRL Bucureşti este o societate care s-a remarcat printr-un şmen, numit oficial contract de cesiune, încheiat cu TERMOELECTRICA SA pentru recuperarea unei creanţe de 15 milioane dolari de la societatea basarabeană MOLDTRANSELECTRO.

De fapt, statul român a furnizat energie electrică basarabenilor, aceştia nu au plătit decât 10% din factură, o parte din creanţă a fost cesionată firmei TITAN TOTAL GROUP SRL (în 2008). TERMOELECTRICA susţine că a anulat contractul, dar compania bucureşteană se tot judecă cu basarabenii în calitate de deţinător al creanţei. TITAN TOTAL GROUP SRL a intrat în insolvenţă, la cererea creditorului EBICOM SRL Bucureşti, care a revendicat o creanţă de 699.065,82 lei, formată din debit principal - 114.012,46 lei şi penalităţi de întârziere de 583.813,36 lei. Penalităţile sunt foarte mari pentru că datoria este din 2011.

Debitoarea a contestat cererea, invocând faptul că nu s-ar afla în stare de insolvenţă pentru că nu figurează cu debite restante către bugetul statului şi are un număr de 6 salariaţi pentru care plăteşte atât salariile, cât şi taxele! Un alt argument care ar fi trebuit să convingă instanţă a fost acela că societatea "are un patrimoniu consistent şi este pe cale să recupereze din Republica Moldova o creanţa în suma de peste 15.000.000 USD". Nu se pomeneşte nicăieri că "este pe cale" de vreo 7 ani, se afirmă pe supervizor.ro

Demn de menţionat este faptul că EBICOM SRL a depus cererea în aprilie 2014, iar instanţa a pronunţat două amânări "pentru a se stinge litigiul pe cale amiabilă", după care a suspendat judecarea cauzei la cererea părţilor. În cele din urmă, Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în Dosarul nr.11584/3/2014 pe 3 decembrie 2015 şi a decis deschiderea procedurii generale de insolvenţă, numind POP ŞI ASOCIAŢII SPRL (Maria POP) în funcţia de administrator judiciar.
Deşi sentinţa a fost pronunţată pe 3 decembrie 2015, Maria POP s-a îndurat abia pe 11 ianuarie 2016 să publice în BPI notificarea privind deschiderea procedurii.

Mai mult, administratorul judiciar omite să publice informaţiile esenţiale pentru creditori, adică termenele procedurii. Mai exact, POP ŞI ASOCIAŢII IPURL comunică doar că s-a deschis procedura şi că a fost numit administrator judiciar (nici nu precizează că doar provizoriu). Aceste omisiuni nu pot avea decât scopul de a subţia tabelul creditorilor, mai ales că termenul de înscriere la masa credală este foarte apropiat - 18 ianuarie 2016. Prima Adunare a Creditorilor a fost programată pe 15 februarie 2016, ora 14:00, la sediul POP ŞI ASOCIAŢII.

TITAN TOTAL GROUP SRL are un capital social de 200 lei, aflat integral în posesia lui Adrian DUMAN, care deţine şi calitatea de unic administrator. Pentru anul 2014, societatea a raportat doi angajaţi, cifră de afaceri de 270.912 lei, creanţe de 43.944.830 lei şi datorii de 70.571.368 lei. Chiar va fi interesant de văzut dacă TERMOELECTRICA se va înscrie la masa credală (în condiţiile în care spune că a anulat contractul) şi care vor fi ceilalţi creditori până la peste 15 milioane euro, se mai afirma pe supervizor.ro

DOCUMENT AICI

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE