Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stelian Tănase: Masoneria de rit scoţian a vrut să găurească bugetul TVR!

Postat la: 10.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Şeful masonilor de rit scoţian din România - afaceristul Costel Iancu - a exercitat presiuni asupra fostului preşedinte al TVR, istoricul şi scriitorul Stelian Tănase, cu scopul de a introduce în grila postului public o emisiune fără sens ce presupunea alocarea unor fonduri considerabile.

Costel Iancu a avertizat în mod obsesiv că are „intrare" la premierul Victor Ponta şi a încercat să-l inimideze pe intelectual, insinuând că l-ar putea mazili oricând. ZIUAnews vă prezintă dezvăluirile pe care Stelian Tănase le face pe blog, dând publicităţii diverse episoade din jurnalul propriu.

Mitraliat cu telefoane

„Șeful ritului scoțian din România Costel Iancu face mari presiuni să aprob o emisiune, un fel de „Dialog la distanta" de pe vremuri. Așa pe nepusă masă, pentru că abia am poposit în TVR. Sunt luat de fraier. Proiectul ar costa TVR bani mulți, logistică, personal, tot ce vrei. În spatele masoneriei de fapt se ascunde o afacere privată a acestui personaj Costel Iancu care mă mitraliază cu telefoane, SMS-uri și face presiuni la diverși directori din TVR, unii dintre ei membri ai CD pe care îi cunoaște. Zgabercea - după spusele lui -  e mason de rit scoțian.

Iancu poza în mafiot din filme

La număr bănuiesc că sunt cam tot atîția cit și securiștii, statistic vorbind (...) Le spun tuturor că emisiunea s-ar face numai cu aprobarea lui Ponta, că tot mi s-a lăudat Costel Iancu că are intrare la el. Dar unde nu are, dacă ar fi să mă iau după el. Zic asta ca să le închid gura celor interesați de acest așa zis Dialog la distanță prin județe. Am luat deja decizia. Ce să caute masoneria la tvr!?

Ar fi supermontare tip hollywood sau mai bine zis Cîntarea Romaniei. Suntem televiziunea publică. Omul de fapt e un afacerist, unul negricios și burtos, cu ceva de mafiot, un mafiot cum a văzut el în filme. Imită gesturile de pe ecran din Nașul cu Brando. Vrea să se învârtă. Aud că nu îi merg afacerile și a pus la cale să subțieze bugetul TVR.

Ambuscada lui Nini Săpunaru

Mă întîlnesc cu Costel Iancu datorită unei ambuscade organizată de liberalul Nini Săpunaru care mă duce la el in birou la Casa Poporului, cînd ies de la audierea privind TVR la Comisia senatorială. Mă așteaptă pe coridor. Mă agață și mă poftește la o cafea în biroul lui unde acest Costel Iancu  care mă așteaptă răsturnat într-un fotoliu. Vezi bodylanguage. Se dă relaxat. Imi vorbește de sus deși e cam jos în acel fotoliu. Amintește în treacăt diverse nume grele din zona puterii pe care le-ar frecventa. Numai șefi de partid, ministri, parlamentari. Se laudă că el l-a dat fara pe Săftoiu. Ar trebui să mă timorez, nu... !?

Tehnici de initimidare şi persuasiune

E  un exercițiu de intimidare combinat cu unul de persuasiune. Nu țin cont de obraznicie, ascult cât pot de răbdător poliloghia, nu mă angajez la nimic deși omul e fff insistent. Îi explic ce cred. Că nu aveam resurse să facem emisiunea lui, că nu e deloc bine ca masoneria să ocupe TVR. Refuz. Plec. Imi iau masuri. Imi aranjez o intilnire cu dr. Bălănescu marele maestru al Marii Loji naționale din România - prin Racoviceanu - ca să mă informez dacă Iancu reprezinta punctul de vedere al masoneriei sau e doar un afacerist care profită", scrie Stelian Tănase.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE