Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tandemul Baesu - Selavardeanu este cancerul de la ANRP. Fapte penale cunoscute de premier si trecute cu vederea

Postat la: 14.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Claudita Selavardeanu, actualul vicepresedinte ANPR, a fost consiliera fostului prefect de Ilfov, Dan Cornel Baranga. Acestia, pe vremea cand lucrau la Prefectura Ilfov, au validat dosare de despagubiri ale lui Gheorghe Stelian, Vasile Geambazi etc.

Ulterior, dupa ce Dan Cornel Baranga a fost numit vicepresedinte ANRP, tot ei au fost cei care au facut demersuri si au aprobat aceste dosare, fiind intr-un conflict de interese evident. In cazul Vasile Geambazi, sentinta instantei dispune emiterea titlului de despagubire conform raportului de evaluare stabilit in dosarul de despagubire dupa expirarea termenului prevazut de OUG 4/2012. La expirarea acestui termen era in vigoare Legea 165/2013.

Astfel, lui Vasile Geambazi trebuia sa i se emita un titlu in compensare in puncte conform art 21 dn legea 165/2013. Mai mult, trebuia sa i se aplice coeficientul de 85% prevazut in cazul cesionarilor (art 24).Cu toate aceste prevederi legale imperative, CNCI, al carui presedinte este George Baesu, i-a emis lui Geambazi titlu de despagubire in bani. Dosarul lui Geambazi este singurul in care CNCI a dispus emiterea unui titlu de despagubire in bani, In toate celelalte, s-a raportat la legea in vigoare, privind compensarea in puncte si aplicarea coeficientului de 85%. Prin exceptie s-a creat o ilegalitate evidenta conforma cu interesele Clauditei Slavardeanu.

Existau deja unele zvonuri pe surse ca Selavardeanu ar fi primit de la Geambazi o importanta suma de bani, aproximativ 400.000 de euro pentru a face demersuri ca dosarul acestuia sa fie aprobat. Zvonurile sunt intarite de solicitarea fara precedent a acesteia de a fi trecuta pe decizia de despagubire alaturi de conducerea din acel moment (pentru a vedea beneficiarii faptul ca a meritat sa dea spaga. De asemenea, este intarit si de faptul ca Baranga impreuna cu Selavardeanu au facut presiuni asupra consilierului care s-a ocupat de recursul facut de ANRP impotriva hotararii initiale in cazul Geambazi. Consilierul s-a plans in birou ca Baranga si Selavardeanu i-ar fic erut sa nu mai faca recurs pentru ca "nu are rost".

In urma presiunilor, recursul a fost mai mult formal, slab argumentat. Astfel, nu s-a adus la cunostina instantei ca la dosarul de despagubiri mai existau doua rapoarte de evaliuare, unul de 19 milioane de euro, altul de 45 de milioane de euro, inducand astfel in eroare instanta, care a aprobat un raport de 70 de milioane de euro. Plus ca evaluarea era din 2010, iar instanta s-a pronuntat in 2013, cand conditiile pietei erau altele ca valoare. De asemenea, Selavardeanu si Baranga nu au adus la cunostinta CNCI faptul ca ei au facut parte din comisia de validare a acestui dosar, la prefectura Ilfov, in calitate de prefect si director.

In urma acestor demersuri de natura penala, prejudiciul suferit de stat este de peste 50 de milioane de euro. Demn de remarcat ca in baza de date a institutiei, mai exista dosare apartinand lui Gigi Becali si ale altor persoane influente din Ilfov, dar care nu au fost facute niciodata publice, despagubiri facute de Baesu, fiind, la fel, initial aprobate de tandemul Baranga-Selavardeanu.

Este de notorietate ca Selavardeanu a copiat sute de dosare din arhiva ANRP, iar Baesu stie de acest fapt. Nu s-au luat masuri, desi fapta este clar ilegala, constituind infractiune. Mai mult, dosare intregi au fost luate din arhiva, transportate cu masina, desfacute etc. spre a fi fotocopiate, multe dintre ele in zona Soseaua Nordului, acolo unde locuia Selavardeanu, o locuinta care nu apare insa in declaratia de avere a acesteia. Desi Claudita Selavardeanu detine o locuinta in Sectorul 3, aceasta este luata cu masina institutiei de la o vila cu piscina dintr-un cartier rezidential din Militari.

De cand a venit la conducerea ANRP, Selavardeanu a instituit proceduri de lucru care au ingreunat activitatea din cadrul Directiei de Fond Funciar, lucru constatat si de Corpul de Control al Primului Ministru in perioada 2013-2015, fiind evidentiale elemente ilegale si abuzive, dar acelasi Baesu nu a luat nicio masura, fiind evident ca Selavardeanu este protejata acestuia, avand interese comune. Insa competentele profesionale ale acestora au fost dovedite de ultimul raport de control, intrand si in atentia DNA, care ar urma sa lanseze cat de curand un act de cercetare penala.

Pana in 20.05.2016 ar trebui solutionate toate dosarele de despagubiri inregistrate la ANRP, dar acest fapt este imposibil practic, din cauza procedurilor greoaie amintite. Probabil ca se va cere amendarea legii pentru schimbarea termenului. Adevarata cauza o reprezinta hotia, incompetenta etc. Selaverdeanu a facut presiuni asupra mai multor angajati sa-si dea demisia. Altii nu au vrut sa fie partasi la abuzuri si au plecat ei. Selavardeanu nu lucreaza decat cu oameni care ii executa ordinele in ceea ce priveste solutionarea despagubirilor, dupa propriile ei interese. Directia este condusa actual de Carmen Neagoe (fosta Grosu), care este sef la serviciul Petitii, Catalin Raimond Dorojan - director al DFF, ambii cu competente indoielnice.

In 03.02.2016, Selavardeanu a convocat o sedinta cu toti consilierii angajati ai DFF in care le-a spus angajatilor ca daca pana acum a avut un comportament abuziv, de acum incolo va avea unul si mai abuziv, pentru ca se bucura de sprijinul cancelariei premierului. Ea a mai spsu ca inspectorii Corpului de Control de fapt au felicitat-o pentru modul in care isi desfasoara activitatea. In realitate, ea se bucura doar de sprijinul neconditionat al lui George Baesu, care si acesta a amenintat angajatii de la DFF ca daca nu le convine sa plece. Tot Baesu achizitioneaza prin interpusi puncte despagubire de pe piata, pe care tot el in calitate de sef al CNCI le aproba impreuna cu Selavardeanu, afacerea punctelor urmand a fi una extrem de benefica din punct de vedere financiar in urmatorii ani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE