Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Topul firmelor cu cele mai mari contracte de achiziţii publice este dominat de sectorul farma

Postat la: 02.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Farmexpert, unul dintre principalii distribuitori de medicamente, ocupă prima poziţie după valoarea totală a contractelor încheiate online prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Din topul celor cinci companii, patru sunt din domeniul farma.

Farmexpert, care aparţine multinaţionalei Walgreens Boots Alliance, ocupă detaşat prima poziţie în topul firmelor care au încheiat cele mai mari contracte prin procedura online sau licitaţie electronică în SEAP, valoarea celor aproximativ 4.700 de contracte depăşind 2,5 miliarde de lei, conform statisticilor sistemului.

Farmexpert este unul dintre cei mai importanţi distribuitori de medicamente şi parafarmaceutice din România, înregistrând în 2015 o cifră de afaceri netă de 2,8 miliarde de lei şi un profit net de aproximativ 75 de milioane de lei, aşa cum rezultă din informaţiile postate pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania a fost înfiinţată în 1996 de omul de afaceri Eugen Baciu, iar zece ani mai târziu a devenit membră a multinaţionalei Walgreens Boots Alliance, care are sediul în Statele Unite.

Pe a doua poziţie s-a situat Mediplus Exim, firmă ce a încheiat circa 3.060 de contracte, a căror valoare a depăşit 1,79 miliarde de lei. Mediplus este unul dintre principalii jucători de pe piaţa distribuţiei de produse farmaceutice şi parafarmaceutice din România, care şi-a început activitatea în 1994. În urmă cu un an, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 3,36 miliarde de lei şi un profit net de 88 de milioane de lei. Mediplus, alături de farmaciile Sensiblu, fac parte din grupul A&D Pharma.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE