Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vântu: Oprea-Gabi minte mică, Blaga-atunci când nu e beat, e nostalgic, Gorghiu- are ceva în cap: croiul şi trena viitoarei rochii de mireasă

Postat la: 08.08.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Controversatul omm de afaceri, Sorin Ovidiu Vantu, revine cu o noua postare pe blogul sau personal, caracterizand in termeni duri pe liderii politici romanesti.

"Dupa foarte multi ani in care am fost nu doar spectator al vietii economice, sociale si politice a Romaniei, azi traiesc o stare de gratie. Si asta nu numai datorita faptului ca este ziua Gratielei - mereu surprinzatoarea mea nevasta -, nu numai pentru ca este o zi superba de vara, nu numai fiindca am aceasta pauza intre "mandate" si pot haladui prin dedesubturile "amantei" mele de aproape doua decenii - prin zaluda de Delta a Dunarii - si nici ca urmare a numarului imens de tineri care achieseaza la modelul politic pe care l-am propus. Motivul este speranta ca incepe sa se intample si la noi ceva bun.

In ultimii 20 de ani, Romania a traversat momente dramatice din punct de vedere economic, generate de politici guvernamentale total eronate, de o legislatie indecisa si adesea indecenta prin desuetudinea ei sau de conjuncturi internationale defavorabile. Toate aceste momente au putut fi depasite datorita unui singur om - Mugur Isarescu -, un personaj providential aflat mereu la locul potrivit in momentul potrivit.

Dupa cum v-ati dat seama, nu prea am obiceiul sa laud, scopul iesirilor mele in spatiul virtual fiind acela de a arata invaliditatea sistemului politic actual si a pleda inlocuirea lui cu o alta organizare, avand convingerea ca schimbarea profunda este singurul mod prin care Romania poate deveni o tara respirabila si ofertanta pentru destinele tuturor locuitorilor ei, ca numai prin aceasta transformare ii putem aduce inapoi pe cei care au parasit-o si ii putem intoarce din drum pe cei care vor s-o abandoneze. Nimic nu se poate construi fara inteligenta, creativitatea, calificarea si entuziasmul lor. Pot veni in tara investitori cu trilioane de euro, fara forta de munca a romanilor, va fi degeaba.

Asadar, nu dintr-un patriotism ieftin sau din cine stie ce interese politicianiste absconse am lansat si sustin acest proiect, ci dintr-un calcul rece, un calcul de om de afaceri: eu nu pot ridica in conditiile de acum un business serios in Romania din lipsa de forta de munca si superior calificata, si necostisitoare salarial - tip de forta de munca pe care astazi și-o împart multinaționalele și de aici, si de peste hotare -, nu am cum sa-mi vand produsele daca populatia este batrana si saraca, nu am cum sa ma bucur de realizarile mele intr-o tara cu oameni tristi si indobitociti de un sistem imund si corupt.

Revin dupa aceasta digresiune la subiectul initial, si anume la ce a reusit sa-mi trezeasca speranta legata de viitorul acestei tari. Infiintarea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala, sub conducerea lui Mugur Isarescu, va pune in miscare expertiza reala a poate celui mai important "think tank" romanesc de dupa Revolutie in domeniul macroeconomic. Vom scapa in sfarsit de tipul de gandire conexat ciclurilor electorale, vom putea avea o strategie pe termen mediu si lung, vom avea cu adevarat pe cineva care gandeste si actioneaza strict profesionist.

Evident, acest lucru nu putea fi facut fara o decizie politica superioara, decizie care nu avea cum sa vina de la Ponta, un tanar cu reale insusiri de politician, dar care nu are forta launtrica necesara sa reziste la presiuni si pe care tovarasia cu un specimen ca Ghita l-a vulnerabilizat penal. Deci, cu problemele pe care le are, nu poate gandi dincolo de urmatorul dosar penal care urmeaza sa-i fie adus la cunostinta, dosarul cu Sova fiind uvertura operei.

"Gabi minte mica", asa cum arata si "supranumele", este mult prea ocupat sa-si trimita amanta pe la diverse saloane de masaj, insotita de escorte apartinand pravaliei pe care o conduce, sau dand spectacole de un cabotinism de-a dreptul primitiv pe la capataiul unui politist de care in realitate i se falfaie (chestia aia cu "Noi nu lasam pe nimeni in urma!" a fost absolut epocala). Deci, gaga asta din pleistocen, plin de botox si citate din filmele americane din categoria C, nu avea cum sa realizeze importanta unei asemenea comisii.

Dragnea, proaspat uns erzatz de presedinte, isi toaca banii de pensie (cat de elegant am evitat cuvantul spaga!) cu o juna aratoasa, prin Brazilia, in loc sa-si marcheze teritoriul. Deci, il eliminam si pe asta din cercul celor banuiti de inteligenta vizionara (a fost o vreme cand il creditam cu aceasta insusire).
Blaga, atunci cand nu e beat, e nostalgic, si cand nu-i nostalgic, e nervos, iar doamna Gorghiu (cu accent grav pe vocala O, e corect, doamna?) are si dumneaei, in sfarsit, ceva in cap: croiul si trena viitoarei rochii de mireasa.

Eliminand personajele mai sus pomenite, singurul care putea sa aprobe asa ceva ramane Iohannis. Tocmai cand il suspectam ca isi consuma a 9-a luna de miere cu doamna sa prin vilele de un gust indoielnic ale predecesorilor sai, m-a izbit aceasta informatie. Punand cap la cap strategia de aparare a tarii cu infiintarea acestei comisii, am realizat ca ele fac parte dintr-un plan mai amplu elaborat cu grija si pus in practica "pas cu pas".

O strategie menita sa puna Romania pe un drum al normalitatii si al predictibilitatii indiferent de fauna politica care fojgaieste prin cimitirele lui Valcov si puscariile patriei. Daca analiza mea este corecta, atunci sloganul de campanie al lui Iohannis - "Romania lucrului bine facut" - se umple de continut, un continut datator de sperante reale romanilor de pretutindeni, iar el va deveni, alaturi de Isarescu, Constantinescu, Iliescu, Nastase si Tiriac, unul dintre foarte putinele modele pe care Romania le-a dat in ultimii 25 de ani.

Isarescu - modelul aristocrat al profesionistului vizionar si iubitor de tara. Constantinescu - modelul demnitatii, al onestitatii si al bunului simt. Iliescu - modelul omului care nu-si tradeaza idealurile (multi cretini din PSD nu realizeaza faptul ca el este cel care ii legitimeaza ca partid de stanga). Nastase - modelul barbatului de stat. Tiriac - modelul omului de afaceri, tenace, curajos, sobru, rabdator si fara ifose.

Aceste modele au pacatele lor, greseli care le pot fi imputate, dar in nicun caz de tot felul de neica nimeni care incearca sa-si construiasca o imagine lovind in aceste valori ale natiei noastre. Prin ceea ce au facut si inca fac, oamenii acestia se constituie in modele pentru generatia de politicieni si oameni de afaceri care vine din urma. Aici, in aceasta galerie cu modele, se va situa si Klaus Iohannis, daca va reusi sa transforme ceea ce astazi este o colonie cazuta intr-o forma de autodispret destructiv in ceea ce insemna Romania in perioada interbelica." (SOV)

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE