Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Agent al serviciilor secrete germane arestat ca islamist care pregătea un atentat la centrala BfV din Koln

Postat la: 30.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un agent din cadrul serviciilor germane de informaţii interne BfV a fost arestat sub acuzația că ar fi făcut declarații islamiste pe internet și a dezvăluit documente interne ale agenției.

Un purtător de cuvânt al BfV a refuzat să ofere informații legate de poziția pe care o ocupa respectiva persoană în interiorul agenției și de momentul în care s-a alăturat forțelor de securitate. Nu a dori să comenteze nici afirmațiile din publicația germană Die Welt, potrivit cărora bărbatul de 51 de ani plănuia să detoneze o bombă la sediul central al agenției din Cologne.

"Nu există nici o dovadă a existenței unui pericol concret la adresa siguranței BfV sau a salariaților săi. Bărbatul este acuzat doar că a făcut declarații islamise pe internet sub un nume fals și de dezvăluirea de documente interne ale agenției în mediul online", a precizat purtătorul de cuvânt. Suspectul s-a oferit să ofere internauților informații sensibile despre serviciile de informații interne germane, care ar fi putut periclita activitatea agenției, a mai spus reprezentantul BfV, fără a oferi mai multe detalii.

Potrivit publicației germane Der Spiegel, BfV a observat activitățile suspecte ale bărbatului acum patru săptămâni. După atacurile din iulie, autoritățile germane au amplificat supravegherea potențialelor grupuri islamiste și a indivizilor suspecți. Serviciile de informații estimează că sunt aproximativ 40.000 de islamiști în Germania, dintre care 9.200 sunt salafiști, adică islamiști ultra-conservatori.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE