Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


ISIS revendică atacul de la Universitatea de stat din Ohio

Postat la: 30.11.2016 - 10:24 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Gruparea Statul Islamic a revendicat marţi atacul de Universitatea de stat din Ohio, anunţând că atacatorul din Ohio, care a rănit 11 peroane luni, la Colombus, în nordul Statelor Unite, este un "soldat" de-al său.

Atacatorul, un imigrant somalez de la universitate, a rănit 11 persoane, dintre care una grav, după care a fost împuşcat mortal de un poliţist. Mai întâi el a lovit cu maşina mai mulţi pietoni, după care a agitat o armă albă. Potrivit mai multor publicaţii americane, el a proferat ameninţări la adresa Statelor Unite pe Facebook, înainte să treacă la fapte.

Agenţia de presă a Statului Islamic Amaq a postat o fotografie cu Abdul Razak Ali Artan, care poartă o cămaşă albastră şi este aşezat, iar în plan îndepărtat se vede verdeaţă. El este prezentat ca "soldat" al grupării jihadiste. Fratele Abdul Razak Ali Artan, Allah să-l primească, iniţiatorul atacului din Ohio, un student în al treilea an la universitate. El "şi-a desfăşurat operaţiunea ca răspuns la îndemnuri de a ţinti cetăţeni din ţări ale coaliţiei internaţionale" ce luptă împotriva jihadiştilor în Irak şi în Siria.

Artan, născut în Somalia, era rezident permament în Statele Unite. El a sosit în ţară în 2014, a precizat pentrtu Reuters un oficial federal care a solicitat protecţia anonimatului. Anchetatorii cred că Artan ar fi trăit şapte ani în Pakistan, a declarat un oficial federal care a solicitat, de asemenea, protecţia anonimatului. Unii refugiaţi somalezi petrec adesea o perioadă de timp în Pakistan, după care vin în Statele Unite, declară alt oficial. Membri ai comunităţii somaleze din Columbus au denunţat atacul.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE