Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












James Clapper, directorul Comunitatii de informatii americane, si-a depus demisia

Postat la: 18.11.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Coordonatorul serviciilor de informatii americane, James Clapper, si-a anuntat joi demisia si a declarat ca a fost un sentiment placut sa renunte la functie, incheind, astfel, un mandat de sase ani.

In varsta de 75 de ani, Clapper va ramane in functie pana la finalizarea administratiei lui Barack Obama. Scrisoarea oficiala in care acesta isi cere demisia a venit ca raspuns la o cerere de la Casa Alba - ca toti cei numiti in functie de Obama sa isi prezinte demisiile pana in data de 20 ianuarie, a declarat purtatorul de cuvant al Agentiei Nationale.

"Mi-am depus scrisoarea in care imi prezint demisia seara trecuta si ma simt destul de bine. Inca mai am 64 de zile de mandat", a declarat Clapper. In martie 2013, James Clapper s-a aflat in centrul unor controverse dupa ce a depus marturie in fata unei comisii de specialitate din Senatul american. El a spus ca nu a dorit sa colecteze date referitoare la milioane sau chiar sute de milioane de americani.

Declaratia lui a fost dezmintita luni mai tarziu, cand au fost expuse detalii ale programelor de supraveghere din SUA, inclusiv ale unui program care a colectat date prin apeluri telefonice interne. Demisia lui Clapper vine dupa ce acesta a refuzat sa comenteze cand a fost intrebat daca Rusia sau cei responsabili pentru atacurile cibernetice asupra Partidului Democrat sau a organizatiilor acestui partid au impartasit informatii cu Statele Unite sau cu americani, pe parcursul ultimului an si jumatate.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE