Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












John Kerry anunţă că SUA susţin Administraţia din Turcia. Avertismentul pentru Erdogan

Postat la: 21.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite condamnă tentativa de lovitură de stat din Turcia, susţin Administraţia Recep Tayyip Erdogan, dar solicită respectarea principiilor democratice, afirmă secretarul de Stat american, John Kerry.

"Condamnăm această tentativă de lovitură de stat, vrem ca democraţia să continue şi să se dezvolte în Turcia", a declarat John Kerry, citat de cotidianul Business Standard. "Vrem să ne asigurăm că reacţia la complot va fi total în conformitate cu democraţia pe care o susţinem", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan este acuzată de tendinţe autoritariste în riposta faţă de tentativa de lovitură de stat. Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care preşedintele Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters. Fehtullah Gulen a negat orice implicare în tentativa de lovitură de stat, acuzându-l pe Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest complot ca pretext pentru consolidarea puterii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE