Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Proteste la Londra împotriva BREXIT. Zeci de mii de oameni în stradă

Postat la: 02.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zeci de mii de manifestanţi s-au adunat sâmbătă în centrul Londrei la un marş de protest împotriva votului de săptămâna trecută de a părăsi Uniunea Europeană, un rezultat care a generat haos politic în Marea Britanie şi pe care mulţi londoezi l-au respins, relatează Reuters online.

Majoritatea protestatarilor erau tineri, iar mulţi erau îmbrăcaţi în steaguri UE în timp ce alţii fluturau bannere pe care erau scrise sloganuri precum "Eu sunt cu UE" sau "Wrexit". Marşul a pornit de la un eveniment organizat pe Facebook şi s-a transformat într-un protest paşnic la care au particpat în jur de 30.000 de persoane, conform estimării Sky News. Protestatarii au plecat din Hyde Park şi au mărşăluit până în faţa Parlamentului.

"Ce vrem să facem? Să rămânem în UE", scandau ei. "Am fost cu adevărat şocat în dimineaţa de după vot", a spus Nathaniel Samson, în vârstă de 25 de ani. "Mă simt profund nesigur cu privire la viitorul meu", a adăugat el. "Sunt în acest marş pentru a-mi exprima nemulţumirea. Accept rezultatul, dar vrem să aratăm că nu îl vom accepta în linişte", a mai subliniat aceasta.

O italiancă care trăieşte de şase ani în Marea Britanie a spus că e foarte supărată de rezultatul referendumului şi că se mai gândeşte dacă îşi ia cetăţenia britanică. „Mi-aş dori un al doilea referendum. Prima campanie a fost bazată pe minciuni, iar rezultatul a fost atât de strâns: nu a fost un rezultat corect", a declarat Pamela Zoni, 34 de ani, pentru Reuters.

Organizatorul marşului, un absolvent al King`s College pe nume Kieran MacDermott, a declarat că „putem preveni Brexitul dacă refuzăm să acceptăm referendumul ca ultimă măsură şi dacă ne luăm degetul de pe butonul de autodistrugere". „Sunt îngrijorat şi de creşterea numărului de infracţiuni bazate pe ură - e înfricoşător. Este o incertitudine masivă", spune şi Peter Sheaf, 37 de ani, pentru The Guardian. „Nu am văzut în viaţa mea asemenea deformare a adevărului", mai spune el, despre campania Leave. Partenera sa, Robyn Jankel, 31 de ani, spune că are dubii dacă să îşi mai deschidă o cafenea, din cauza incertitudinii economice care urmează. Cei doi speră ca guvernul să găsească o modalitate de a păstra Marea Britanie în UE: „Sper să poată găsi o cale democratică de a face asta".

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE