Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia a trimis in Crimeea 10 bombardiere si mai multe avioane de atac

Postat la: 28.04.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Este vorba de 10 avioane militare de punte, care au fost desfasurate pe aeroportul militar din orasul Saki (Crimeea), urmand ca in zilele viitoare acestea sa participe la exersarea unor tehnici de decolare si aterizare pe portavioane sau pe puntea unor nave militare de mare capacitate.

Serviciul de presa al Flotei Rusiei din Marea Neagra, cu baza la Sevastopol (Crimeea) a confirmat ca aproape zece bombardiere Su-33 si avioane de atac Su-25UTG a aviatiei maritime au sosit in Crimeea. In plus, impreuna cu avioanele a venit in peninsula si personalul tehnic care le deserveste. Se asteapta ca dupa o pregatire necesara, pilotii rusi vor incepe exercitiile de antrenament la complexul NITKA, creat special pentru pilotii avioanelor de punte.

Militarii rusi au inceput anterior pe aeroportul militar Djankoi din nordul Crimeii antrenamente de simulare a capturarii unor importante obiective militare si civile la sol. Zerkalo nedeli scrie ca, de fapt, pilotii rusi se antreneaza cum sa captureze cele mai importante facilitati militare si civile in regiunile din sudul Ucrainei. Pe de alta parte, autoritatile americane si-au exprimat, din nou, ingrijorarea in legatura cu posibilitatea instalarii de arme nucleare rusesti in Crimeea anexata, dupa cum a declarat miercuri subsecretarul de stat american pentru controlul armamentului si securitatea internationala, Rose Gottemoeller, citata de agentia de presa ucraineana (oficiala) Ukrinform.

'Ne exprimam permanent ingrijorarea in legatura cu afirmatii ale unor oficiali rusi si experti privind reinstalarea unor elemente ale potentialului nuclear al Rusiei in Crimeea', a afirmat oficialul american, in cadrul unui eveniment organizat la Ambasada Ucrainei din Washington cu prilejul implinirii a 30 de ani de la tragedia de la Cernobal.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE