Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ucraina face teste cu rachete deasupra Mării Negre: Ne pregătim de o invazie a Rusiei

Postat la: 02.12.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ucraina continuă, vineri, testele cu rachete deasupra Mării Negre, iar preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că scopul manevrelor balistice este pregătirea pentru o "invazie totală" a Rusiei. Ucraina a iniţiat joi exerciţii balistice care vor dura două zile, în zona Herson, pe litoralul Mării Negre.

"Vreau să repet: singurul motiv pentru care efectuăm aceste teste este să fim pregătiţi pentru o invazie totală din partea vecinului nostru agresiv. Sunt sigur că în ultimii doi ani am demonstrat că am creat o nouă armată ucraineană. Este responsabilitatea noastră să consolidăm apărarea aeriană a Kievului şi a regiunii Herson, pentru ca nimeni să nu ne poată opri", a afirmat Petro Poroşenko.

Iniţial, exerciţiile erau programate să aibă loc foarte aproape de fosta regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, dar zona manevrelor a fost mutată pentru a nu atrage reacţii din partea armatei ruse. Un oficial ucrainean a argumentat că exerciţiile balistice sunt conforme cu legislaţia internaţională, iar Kievul a emis o notificare privind evitarea zborurilor avioanelor de pasageri.

Ucraina va efectua teste cu rachete în apropierea fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din luna martie a anului 2014. Această situație a atras reacția Moscovei. Administraţia Petro Poroşenko a avertizat de mai multe ori că va face tot posibilul pentru recuperarea regiunii Crimeea.

Ucraina a emis acum câteva zile o notificare privind "riscuri în spaţiul aerian, în contextul unor teste cu rachete programate pe 1 şi 2 decembrie". Testele au loc în apropierea regiunii Crimeea, iar rachetele ar putea intra în spaţiul aerian al teritoriului rus. Kievul consideră Crimeea parte a teritoriului Ucrainei, deşi regiunea a fost anexată de Rusia în 2014.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE