Ce s-a întâmplat cu aeroportul Henri Coandă-Otopeni? Mizerie, dezorganizare, dezastru anunțat!?
Postat la: 01.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Am văzut că s-a schimbat conducerea, se dorește privatizarea, sunt scandaluri etc. Dar acum câțiva ani arăta totuși ca un aeroport normal, european, cu siguranță nu în topul celor mai frumoase dar acceptabil. Acum, pot spune că este de departe cel mai murdar, cel mai ineficient, cel mai plictisitor și cel mai îngrămădit aeroport dintre toate capitalele europene. Am (ne)plăcerea să ajung deseori la Otopeni, studiez în străinătate și am diverse delegații externe, dar astăzi a fost mai rău ca niciodată. Și asta în condițiile în care toate celelalte aeroporturi din Europa s-au ridicat mult în ultimii ani, toate devin din ce în ce mai organizate, mai curate, mai rapide, de la cel din Budapesta la cel din Amsterdam.
La check in, cozi infernale, prea puține ghișee care se închideau oricum unul după altul, ducând la certuri și probleme între cei care se trezeau că nu mai sunt următorii la coadă, ci ultimii. La security nu există destui angajați care să execute căutările corporale, deci de fiecare dată când cineva își uita o monedă în buzunar coada rămânea în loc vreo 5 minute. După ce am trecut cu bine de security am găsit toaletele într-o stare execrabilă, murdare, defecte, cu uși stricate care nu se mai închid. Nu mai există restaurante, nici măcar un amărât de McDonald's, singurele variante de mâncare sunt sandwich sau pizza, ce să mai zicem de magazine sau librării (inexistente și ele). Nici o apă nu am putut să cumpăr pentru că automatele nu funcționau. Pentru controlul automat de pașapoarte - mutat cu mare ștaif în altă zonă a aeroportului de când suntem în Schengen - nu funcționează jumătate din aparate, de aceea sunt cozi mari la controlul manual unde nu sunt destui polițiști. Sunt atât de mulți oameni în aeroport că nu poți găsi un scaun la cafenea sau oriunde în apropierea porților (scriu acest text în picioare). Jumătate din zboruri au întârziere (inclusiv al meu), iar Wi-Fi-ul nu funcționează, extrem de inconvenabil pentru cei care călătoresc în interes de serviciu. Ce să mai, un dezastru.
Nu m-am enervat, mai ales având în vedere că toți cei care lucrează în aeroport nu au nicio vină, sunt exploatați de companii care refuză să angajeze destule persoane și îi lasă să se descurce cu miile de oameni supărați zilnic pentru a scoate și ei un profit acceptabil după toate furtișagurile. Vă încurajez și pe voi să nu vă comportați urât cu ei, mult prea mulți oameni își varsă zilnic frustrările pe acești angajați nevinovați. Mi-a părut rău și de străinii care au venit pentru prima dată în România și care cu siguranță nu se vor mai întoarce având în vedere această primă impresie, așa cum nu aș mai face-o nici eu dacă aș ateriza pe așa un aeroport în vreo excursie.
Degeaba tot promovăm România și turismul (cine știe câți bani s-au furat și din bugetul pentru marketing), când aeroportul arată exact cum arată și restul țării: mizerie, totul stricat, mâncare nesănătoasă, cozi lungi, infrastructură zero, oameni obosiți care de-abia așteaptă să plece de la muncă, și un sentiment că parcă era mai bine acum câțiva ani, deși nici atunci nu prea era. Din rău în mai rău! Asta dacă măcar conștientizează ce se întâmplă în jurul lor și călătorii români, căci majoritatea sunt prea ocupați ignorându-și copiii neastâmpărați, cumpărând parfumuri și băuturi scumpe, stând cu ochii țintiți pe Instagram pentru că au uitat de existența cărților și umplându-și stomacele deja rotunde cu sandwich-uri și croissante. Adio progres, bonjour decădere continuă!
Daria Gușă
ULTIMA ORA
-
Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
Utilizând un laptop şi un smartphone de la locuinţa sa din Salonic, Grecia, un consultant în securitate cibernetică a reuşit să ocolească dispozitivele de siguranţă din panourile fotovoltaice din întreaga lume şi să dobândească acces la mai multă energie electrică decât cea care trece prin întregul sistem energetic al Germaniei, conform Bloomberg.
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Who are you Mr. Călin Georgescu?
- 2.Aveți senzația că cei de la Antena 3 sunt proști? Nu sunt!
- 3.Tehnica loviturii de stat. Rolul SRI. Absența Armatei din ecuație
- 4.Demență la vârful NATO!
- 5.MINCIUNA LA RANG DE POLITICĂ DE STAT
- 6.OPRIȚI LOVITURA DE STAT!
- 7.Scenariul atomic: va fi invalidat președintele ales Călin Georgescu după modelul Șoșoacă?
- 8.USR, Lasconi și minciuna progresului: cum curentul woke vă manipulează și vă distruge viețile
- 9.Partenerul nostru strategic a inventat un popor nou!
- 10.Recreația s-a terminat
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu