Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul "Logo Bucureşti": Primăria Capitalei a descalificat câştigătorul pentru plagiat. Premiul merge la locul 2

Postat la: 04.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Organizatorii concursului pentru logo-ul Capitalei au luat decizia, joi, de a descalifica lucrarea desemnată iniţial câştigătoare a timişoreanului Narcis Teodor Lupou, în urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare cu unul din logo-urile oraşului Taipei, anunţă Primăria Capitalei.

"În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câştigător al concursului organizat de Primăria Capitalei şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale", se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Juriul va desemna în perioada imediat următoare un alt câştigător. Este propus, evident, cel care s-a calificat pentru locul secund, iar la aceasta ora se cauta ca nu cumva si aceasta lucrare sa nu fie asemanatoare cu vreo alta pe plan international, ca sa nu apara un nou scandal de plagiat.

"Regretăm situaţia creată şi, chiar în varianta foarte probabilă că nu este vorba de un plagiat, Bucureştiul nu poate avea un logo reprezentativ atât de asemănător cu al altui oraş. La finalul concursului, vom publica toate lucrările înscrise în concurs şi validate de secretariatul tehnic", potrivit sursei citate.

Iniţial, câştigător a fost desemnat Narcis Teodor Lupou, un designer în vârstă de 32 de ani din Timişoara, a cărui lucrare a întrunit cel mai mare punctaj. El urma să primească premiul în valoare de 50.000 de lei brut. Ulterior, din cauza numeroaselor comentarii pe reţelele de socializare privind asemănarea dintre logo-ul desemnat câştigător pentru Bucureşti şi unul din logo-urile oraşului Taipei, Primăria Capitalei a revenit asupra deciziei.

Din juriul care a desemnat logo-ul au făcut parte, alături de Gabriela Firea, profesorul Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Romane, secţia de Arte, Arhitectura şi Audiovizual; Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti; Anca Boeriu, lector la departamentul Grafica al UNARTE; Dr. Vladimir Nicula, lector la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu; Ioana Ciocan, Vicepreşedinte Uniunea Artiştilor Plastici; Dochiţa Zenoveiov, brand innovator, „INOVEO"; Bogdan Naumovici, managing partner „23 Communication Ideas"; Corina Vinţan, managing partner „Links Associates" şi Mirel Palada, sociolog.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE