Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culmea tehnocratiei la Ministerul Agriculturii. Un urmărit penal, director general cu 10 miliarde de euro la dispozitie, fonduri europene

Postat la: 15.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, nici n-a fost bine "uns" ca a si trecut la fapte. Primul lucru pe care l-a facut a fost sa-si numeasca acolitii si apropiatii in functii inalte. Asa se face ca prima decizie luata a fost sa-l dea afara pe directorul general al Autoritatii de Mangement, Mihai Herciu, generand un adevarat haos.

Herciu era recunoscut ca un profesionist apolitic, specialist in implementarea proiectelor europene si un bun manager al fondurilor provenite de la UE. A doua miscare a lui Irimescu a fost sa faca un cadou "apropiatelor" acestuia si asa se face ca a numit director general la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) pe cumnatul "foarte apropiatei" consiliere Elena Blaj (sefa de cabinet din vremea cand ministrul de acum era doar secretar de stat), pe Andras Zsolt Szakal, fapt despre care Ziuanews a mai amintit.

Nu era suficient sa bagi "sacalul" in casa, ca Szakal, cu o experienta aproape inexistenta in gestiunea de fonduri europene, sau colaborarea cu Comisia Europeana, detine un voluminos dosar penal, procurorii dispunand inceperea urmaririi penale pe numele acestuia, alaturi de renumitul Sorin Blejnar si un alt cunoscut al ingineriilor financiare, Viorel Comanita (dupa cum se vede si in facsimilul de mai jos).

Sa numesti pe cineva urmarit penal ca sa gestioneze acum la minister fonduri de 10 miliarde de euro (si care a mai avut si alte doua dosare penale) este un fapt absolut iresponsabil. Dar si extrem de periculos, generand suspiciunea ca ministrul actual pune si el la cale scamatorii pe bani europeni, alaturi de apropiatii sai, rubedenii ale mult prea iubitei sale consiliere. Ca si cum ai pune lupul sa pazeasca la stana de oi.

Oare ce vor spune cei de la Comisia Europeana cand vor afla de faptele ministrului Irimescu?! Mai ales ca Dacian Ciolos a declarat sus si tare ca vrea sa aplice principiile de integritate si profesionalism, iar actualul premier a fost specialistul Comisiei pe Agricultura, deci provine din acest mediu, iar ministrul numit de el taman la Agricultura face jonglerism cu urmaritii penal, numindu-i in pozitii importante, unde se gestioneaza o gramada de bani.

Dacian Ciolos ar trebui sa dea dovada de consecventa si sa-l demita imediat pe Irimescu doar pentru acest fapt si sa numeasca un specialist onest, cu pregatire si experienta in agricultura, care sa rezolve urgent problemele grave din domeniu, nu sa creeze o retea penala pentru "absorbtia" fondurilor europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE