Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Gruia Stoica a preluat controlul Ministerului Tranporturilor şi al companiilor CFR

Postat la: 24.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Imediat dupa ce directorul general al CFR SA, Dan Mircea Costescu a fost numit ministru al Transporturilor de catre Dacian Ciolos, la usa acestuia a aparut un personaj controversat de numele caruia se leaga o multime de inginerii si aranajamente finciare si patrimoniale ale caii ferate. Este vorba de fostul director la CFR Calatori din „era" Miron Mitrea si al CFR Marfa din „epocile" Sova si Rus- George Buruiana.

Nu stim daca ministrul Costescu a fost sau de acord, dar Buruiana a dat sfoara in minister ca el este consilierul ministrului Transporturilor pentru probleme de cale ferata, si ca atare, de azi inaninte tot ce misca pe CFR nu se face fara acordul sau. Ca drept dovada, saptamana trecuta, el a amanat sedinta Consiliului de Administratie de la CFR Marfa unde trebuia sa se aleaga noul director general pentru ca George Buruiana vrea sa-l impuna pe Dragos Floroiu, sef de departament la Autoritatea de Siguranta Feroviara Romana- condusa Mihaela Carabineanu, protejata lui Gruia Stoica, din cadrul Autoritatea Feroviara Romana (AFER).

Trebuie precizat ca Dragos Floroiu a lucrat pana sa ajunga la AFER la compania privata Servtrans Invest unde George Buruiana a fost director si actionar pana sa aterizeze la CFR Marfa. Intre timp, Buruiana a simtit ca poate impusca mai multi iepuri, si, ca atare, a amanat CA de la CFR Marfa ca sa „teasa" mai multe aranjamente pentru compania Servtrans Invest preluata intre timp de controversatul afacerist galatean Gruia Stoica, dar si firma acestuia Grup Feroviar Roman (GFR) .

Scenariu peste capul ministrului Costescu

Astfel, observand ca ALDE isi retrage secretarii de stat, inclusiv pe Maria Magdalena Grigore care raspunde de CFR la Ministerul Transporturilor, George Buruiana a inceput sa traga sforile impreuna cu Gruia Stoica ca Dragos Florescu sa ajunga secretar de stat in locul Magdalenei Grigore. Insa, regia lui Buruiana merge mai departe si el se vede director general al CFR SA in locul lui Costescu, iar locul de la CFR Marfa sa fie ocupat de cumatrul sau- George Micu, protejatul Ancai Boagiu care a devalizat in anii trecuti atat CFR SA cat si CFR Marfa. Mai trebuie tinut cont de faptul ca CFR Calatori este condusa de catre o „sageata" a baietilor destepti de la calea ferata, adica de udemeristul Iosif Szentes transferat recent la PSD Sector 5, ajuns initial consilier, in 2012, la companie tocmai la omul lui Gruia Stoica- Stefan Roseanu.

Buruiană se visează one man show-ul căii ferate

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, daca scenariul lui Buruiana devine realitate, si are toate sansele ca el se lauda ca ministrul Costescu nu misca in fata sa, adica Dragos Floroiu secretar de stat, Micu la CFR Marfa, iar el la CFR SA, practic, George Buruiana si Gruia Stoica au preluat efectiv controlul companiilor feroviare de stat si totodata controlul celor mai mari contracte de transport marfa care, astfel, se vor duce catre firmele celor doi. Astfel, CFR Marfa va intra in colaps, iar Gruia Stoica si George Buruiana isi vor umfla conturile.

Mai mult, ca urmare a unor aranjamente regizate de Buruiana, compania de stat a fost obligata sa ia ca subcontractat la un contract foarte mare de transport de marfa cu Ucraina chiar firma unde a fost Buruiana. Mai trebuie subliniat faptul ca George Buruia a fost data afara de Miron Mitrea de la CFR Calatori pentru ca acordat un contract de sponsorizare de cateva zeci de mii de dolari unei starleta tv, care era atunci o vedeta a taboidelor de scandal.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE