Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Arabia Saudită. Un prinţ a fost executat pentru uciderea unui compatriot

Postat la: 19.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un prinţ saudit a fost executat, marţi, după ce o instanţă l-a găsit vinovat de uciderea unui compatriot, acesta fiind un exemplu rar când un membru al familiei regale este condamnat la moarte.

Prinţul Turki bin Saud al-Kabir a fost executat în capitala Riad, însă metoda folosită nu a fost dezvăluită. În general, oamenii condamnaţi în Arabia Saudită sunt decapitaţi cu o sabie. Prinţul a pledat vinovat pentru împuşcarea lui Adel al-Mohaimeed în urma unei cerţi, potrivit unei declaraţii a ministrului de Interne pentru agenţia de stat SPA.

Familia victimei a refuzat însă oferte de "bani de sânge", prin care ar fi primit o compensaţie financiară în schimbul iertării prinţului. Anunţând execuţia, ministerul a precizat că guvernul este dornic "să păstreze securitatea şi să asigure justiţia". Cu toate acestea, doar rareori au fost întâlnite cazuri în care membrii familiei conducătoare din Arabia Saudită au fost executaţi. Unul dintre cele mai cunoscute cazuri a fost cel al lui Faisal bin Musaid al Saud, care l-a asasinat pe unchiul său, regele Faisal, în 1975.

Familia regală este estimată la mai multe mii de membri. În timp ce aceştia primesc burse lunare iar prinţii de rang înalt deţin bogăţie nemăsurată şi putere politică, doar câţiva din familie ocupă importante posturi guvernamentale la nivel naţional. Cei mai mulţi oameni executaţi în Arabia Saudită sunt condamnaţi pentru crimă şi trafic de droguri, deşi aproape 50 de persoane au fost condamnate la moarte pentru "terorism" într-o singură zi, în ianuarie, inclusiv un cunoscut cleric şiit, Sheikh Nimr Al-Nimr.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE